Geen derde SnowWorld locatie in Nederland

In Februari werd aangekondigd dat de skihal van Snowplanet in Spaarnwoude overgenomen zou worden door SnowWorld. Inmiddels is bekend geworden dat de overname niet door zal gaan.

In Oktober 2013 had SnowWorld grootste plannen. SnowWorld zou de beurs op gaan en uitbreiden in Europa met nieuwe locaties en door het overnemen van bestaande ski accomodaties. 2 maanden geleden verscheen het eerste officiële nieuwsbericht hier over toen SnowWolrd bekend maakte de skihal van Snowplanet te willen overnemen.

SnowWorld Amsterdam
SnowWorld Amsterdam zou de nieuwe SnowWorld skihal in Nederland worden. Dit zou gerealiseerd worden door het opkopen van Snowplanet en de twee bestaande pistes van 230 meter en 100 meter zouden qua uistraling verbouwd worden om binnen de Oostenrijkse sferen van SnowWorld te passen.

Snowplanet in Spaarnwoude
De overname van Snowplanet was een voor de hand liggende keuze. SnowWorld kon hiermee een al bestaande accommodatie opkopen die al vele gelijkenissen vertoonde met de vestigingen van SnowWorld zelf. Naast de skipistes met verhuurmogelijkheden van Snowplanet is er ook een restaurant en bar aanwezig. Met de metamorfose die Snowplanet zou ondergaan wilde SnowWorld voor een stijgend bezoekersaantal zorgen en SnowWorld Amterdam tot een succes maken. De verwachte overname zou plaatsvinden op 1 Mei 2014 voor een bedrag van 5.6 miljoen euro.

Geen derde locatie
1 Mei ligt achter ons en de overname heeft nog niet plaatsgevonden. Helaas gaat de overname helemaal niet door. Het boekingsonderzoek wat SnowWorld heeft uitgevoerd heeft niet de gewenste uitslag opgeleverd. De overname van Snowplanet zal niet het beoogde resultaat opleveren.
“Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er nog een boekenonderzoek moest plaats vinden”, zei financieel directeur Wim Moerman. “Daarnaast hebben wij geen overeenstemming kunnen bereiken.” Wat de exacte reden is van het afketsen van deze deal wilde SnowWorld niet bekend maken. Welke kosten er gemaakt zijn rondom deze mislukte overname is ook niet naar buiten gebracht. “Er is veel tijd in gaan zitten, maar we hebben het hoofdzakelijk met ons eigen team gedaan”, aldus Moerman.

Europa
Nu dat de overname van Snowplanet niet door zal gaan en we geen derde SnowWorld locatie in Nederland meer hoeven te verwachten, heeft SnowWorld zijn ogen gericht op de rest van Europa. In het buitenland wil SnowWorld bestaande ski accomodaties overnemen lettend op ligging, de mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren en uiteraard naar het financiële plaatje.

SnowWorld kijkt momenteel verder dan het overnemen van bestaande accomodaties. Er zijn plannen voor het bouwen van nieuwe skihallen in Parijs en Barcelona. Het bedrijf is momenteel in overleg met locale overheden om wijzigingen aan de bestemmingsplannen door te voeren zodat er begonnen kan worden aan de bouw van de faciliteiten. Volgens Moerman kunnen we later in het jaar meer informatie verwachten over de ambities van SnowWorld.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren