Gratis skiles voor vluchtelingen in Zuid-Tirol

Die Skischule Gossensaß wil het inburgeren van vluchtelingen ondersteunen. De skischool in Zuid-Tirol biedt skilessen speciaal voor vluchtelingen aan. De actie zorgt voor veel verzet van de lokale bevolking.

Om te kunnen integreren moeten vluchtelingen zich in het dagelijks leven mengen. Alleen zo kunnen ze zich de nieuwe cultuur eigen maken. Skischule Gossensaß levert daarom een bijzondere bijdrage. Er worden twee keer per jaar gratis skilessen aangeboden voor kinderen en volwassenen. Aansluitend wordt er een lezing gegeven voor de vluchtelingen die in het militaire kazerne in Gossensaß onderbracht zijn.

De actie van de skischool maakt heel wat los bij de lokale bewoners. De gemeenteraad van Brixner heeft laten weten dat er al tal van klachten zijn binnengekomen. De burgers ergeren zich aan de commercial waarmee de skischool de vluchtelingen probeert te bereiken.

De politiek wil van de skischool weten wie voor de skilessen betaald heeft. Hierop is nog niet geantwoord. “De gratis skilessen voor vluchtelingen is een klap in het gezicht van iedereen die niet voldoende geld heeft om skiles te volgen, omdat ze niet voldoende hebben om de maand door te komen,” aldus een woordvoerder van de gemeenteraad.

Wat vindt jij van dit initiatief?

Bron: tageszeitung.it

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar