Gratis skiles voor vluchtelingen in Zuid-Tirol

Die Skischule Gossensaß wil het inburgeren van vluchtelingen ondersteunen. De skischool in Zuid-Tirol biedt skilessen speciaal voor vluchtelingen aan. De actie zorgt voor veel verzet van de lokale bevolking.

Om te kunnen integreren moeten vluchtelingen zich in het dagelijks leven mengen. Alleen zo kunnen ze zich de nieuwe cultuur eigen maken. Skischule Gossensaß levert daarom een bijzondere bijdrage. Er worden twee keer per jaar gratis skilessen aangeboden voor kinderen en volwassenen. Aansluitend wordt er een lezing gegeven voor de vluchtelingen die in het militaire kazerne in Gossensaß onderbracht zijn.

De actie van de skischool maakt heel wat los bij de lokale bewoners. De gemeenteraad van Brixner heeft laten weten dat er al tal van klachten zijn binnengekomen. De burgers ergeren zich aan de commercial waarmee de skischool de vluchtelingen probeert te bereiken.

De politiek wil van de skischool weten wie voor de skilessen betaald heeft. Hierop is nog niet geantwoord. “De gratis skilessen voor vluchtelingen is een klap in het gezicht van iedereen die niet voldoende geld heeft om skiles te volgen, omdat ze niet voldoende hebben om de maand door te komen,” aldus een woordvoerder van de gemeenteraad.

Wat vindt jij van dit initiatief?

Bron: tageszeitung.it

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Verlanglijstje voor skileraren

De feestdagen staan weer voor de deur. Met de feestdagen gaat het om samenzijn met vrienden en familie, maar cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Fieberbrunn in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen omdat het de beste hotels heeft’

Een tussenjaar in de sneeuw

Isabelle is een sportieve 18 jarige en heeft afgelopen voorjaar eindexamen gedaan op het VWO van het Amsterdams lyceum. Na het behalen van haar diploma

Bijscholing voor skileraren

Het is de hoogste tijd om het nut van bijscholing eens toe te lichten. Wat is het eigenlijk en waarom is het van belang? Matthijs