Gratis skiles voor vluchtelingen in Zuid-Tirol

Die Skischule Gossensaß wil het inburgeren van vluchtelingen ondersteunen. De skischool in Zuid-Tirol biedt skilessen speciaal voor vluchtelingen aan. De actie zorgt voor veel verzet van de lokale bevolking.

Om te kunnen integreren moeten vluchtelingen zich in het dagelijks leven mengen. Alleen zo kunnen ze zich de nieuwe cultuur eigen maken. Skischule Gossensaß levert daarom een bijzondere bijdrage. Er worden twee keer per jaar gratis skilessen aangeboden voor kinderen en volwassenen. Aansluitend wordt er een lezing gegeven voor de vluchtelingen die in het militaire kazerne in Gossensaß onderbracht zijn.

De actie van de skischool maakt heel wat los bij de lokale bewoners. De gemeenteraad van Brixner heeft laten weten dat er al tal van klachten zijn binnengekomen. De burgers ergeren zich aan de commercial waarmee de skischool de vluchtelingen probeert te bereiken.

De politiek wil van de skischool weten wie voor de skilessen betaald heeft. Hierop is nog niet geantwoord. “De gratis skilessen voor vluchtelingen is een klap in het gezicht van iedereen die niet voldoende geld heeft om skiles te volgen, omdat ze niet voldoende hebben om de maand door te komen,” aldus een woordvoerder van de gemeenteraad.

Wat vindt jij van dit initiatief?

Bron: tageszeitung.it

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren