Skileraar vindt vermiste man na bijna een maand

Op 24 december 2015 werd de zoektocht naar de vermiste Amerikaan uit Corvallis gestaakt. De man werd sinds 22 december vermist. Twee dagen geleden werd hij in Lost Trail Pass door een oplettende skileraar gevonden. Helaas heeft de 65-jarige het niet overleefd.

Bart Pickard werd voor het laatste dinsdag ochtend 22 december rond 9:30 uur gezien in het skigebied Lost Trail Powder Mountain. Woensdag ochtend bleek Pickard niet thuisgekomen te zijn en werd hij als vermist opgegeven. De ski patrol starte onmiddellijk een grootschalige zoekoperatie, helaas zonder resultaat. Het vermoede bestond dat Pickard naast de piste is gaan skiën in bebost gebied. Sneeuwval en slecht zicht belemmerde het zoeken. Na overleg met de familie werd op kerstavond besloten de zoekoperatie te staken.

Gevonden
Een skileraar uit Lost Trail heeft afgelopen zaterdag het lichaam van Bart Allan Pickard aan de zuid kant van het skigebied gevonden. De harde wind heeft de sneeuw van het lichaam van Pickard geblazen. De oplettende skileraar zag een deel van de ski-uitrusting van de 65-jarige en alarmeerde de liftmaatschappij.

De hulpdiensten hebben het levenloze lichaam geborgen. Pickard werd aangetroffen liggend in een tree well, de holle ruimte die onder een boom ontstaat wanneer sneeuw naast de boom valt en niet eronder. Hij was bedolven onder ruim een meter sneeuw en lag slechts 4 meter naast de piste.

In deze video wordt het gevaar van een tree well duidelijk gemaakt:

Bron: kxlh.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het