Skileraar vindt vermiste man na bijna een maand

Op 24 december 2015 werd de zoektocht naar de vermiste Amerikaan uit Corvallis gestaakt. De man werd sinds 22 december vermist. Twee dagen geleden werd hij in Lost Trail Pass door een oplettende skileraar gevonden. Helaas heeft de 65-jarige het niet overleefd.

Bart Pickard werd voor het laatste dinsdag ochtend 22 december rond 9:30 uur gezien in het skigebied Lost Trail Powder Mountain. Woensdag ochtend bleek Pickard niet thuisgekomen te zijn en werd hij als vermist opgegeven. De ski patrol starte onmiddellijk een grootschalige zoekoperatie, helaas zonder resultaat. Het vermoede bestond dat Pickard naast de piste is gaan skiën in bebost gebied. Sneeuwval en slecht zicht belemmerde het zoeken. Na overleg met de familie werd op kerstavond besloten de zoekoperatie te staken.

Gevonden
Een skileraar uit Lost Trail heeft afgelopen zaterdag het lichaam van Bart Allan Pickard aan de zuid kant van het skigebied gevonden. De harde wind heeft de sneeuw van het lichaam van Pickard geblazen. De oplettende skileraar zag een deel van de ski-uitrusting van de 65-jarige en alarmeerde de liftmaatschappij.

De hulpdiensten hebben het levenloze lichaam geborgen. Pickard werd aangetroffen liggend in een tree well, de holle ruimte die onder een boom ontstaat wanneer sneeuw naast de boom valt en niet eronder. Hij was bedolven onder ruim een meter sneeuw en lag slechts 4 meter naast de piste.

In deze video wordt het gevaar van een tree well duidelijk gemaakt:

Bron: kxlh.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren