Zwitserse skileraren getroffen door prijzen liftpas

Skileraren in het Zwitserse Cans-Montana moeten dit jaar diep in de buidel tasten om hun liftkaart te kunnen bekostigen. De prijs voor een seizoenspas voor skileraren boven de 25 jaar is meer dan verdubbelt. Voor de skileraren een zware financiële last.

De skipas prijzen in skigebieden worden ieder jaar een beetje duurder. Het gaat om kleine prijswijzigingen waar je niet direct iets van merkt. In Cans-Montana is de tariefwijziging voor skileraren die is doorgevoerd door de liftmaatschappij niet onopgemerkt gebleven. De seizoenspas voor de liften van Crans-Montana is voor skileraren deze winter meer dan verdubbelt.

Skileraren die meer dan 30 dagen werkzaam zijn in het gebied betaalde vorig jaar voor hun skipas 300 Zwitserse Frank (€275,-). Dit jaar betalen ze maar liefst 750 Frank (€685,-). Voor skileraren van 25 jaar of jonger is de prijsstijging minder groot. De skipasprijzen voor die skileraren is gestegen van 300 naar 375 Frank.

De prijsstijging is gebaseerd op de prijzen die gehanteerd worden in het Zwisterse kanton Wallis. Het speciale tarief voor skileraren is afgeschaft. Hierdoor betalen ze nu dezelfde prijzen als de toeristen. Voor skischolen en skileraren die getroffen zijn door de gewijzigde regelgeving is dit een grote klap.

Moet jij zelf je skipas bekostigen?

Foto: snowsports.ch
Bron: lenouvelliste.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts