Gratis skischool viert 75ste verjaardag

De beroemde Free Ski School in Lookout Pass start dit jaar op 10 januari haar 75ste seizoen. Bijna 500 kinderen tussen de 6 en 17 jaar zijn al ingeschreven voor het 10-weken lesprogramma.

Het in de Verenigde Staten gelegen Lookout Pass is zijn gratis skischool gestart in samenwerking met de ‘National Learn a Snow Sport Month’, een jaarlijks evenement voor het promoten van de sneeuwsport in januari, georganiseerd door regionale en nationale verenigingen. De skischool is een non-profit organisatie die studenten strekt uit de omgeving van Noord Idaho en West Montana. Sinds 1940 hebben vrijwillige skileraren zo’n 60.000 kinderen kennis laten maken met het skiën en snowboarden.

De gratis skilessen vinden iedere zaterdag plaats tot 14 maart. Er zijn lessen voor beginnende, licht gevorderde en gevorderde skiërs en snowboarders. Kinderen mogen deelnemen aan zo veel lessen als ze willen. Een liftpas is niet nodig tijdens de skilessen, voor materiaal moeten de deelnemers wel zelf zorgen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren