Skischool Söll plaatst skileraren in containers

In februari 2009 zorgde het onderbrengen van 22 skileraren in een kelder van een hotel in het Zillertal voor opschudding. Na een anonieme tip volgde een controle door de arbeidsinspectie en de belastingdienst en moest de kelder, bedoelt als opslagruimte, worden ontruimd vanwege de onaanvaardbare omstandigheden. De skischoolleider verklaarde toen dat het in de winter een probleem is het personeel onder te brengen.

Een klein dorp van containers
Een soortgelijk probleem dreigt nu voor Skischule Söll-Hochsöll. Skischoolleider Günter Embacher kreeg in de herfst te horen dat zijn beide personeelshuizen, die in de afgelopen jaren als onderkomen voor zijn skileraren diende, niet meer gebruikt mogen worden. Ook vroeg Embacher bij de gemeente een vergunning aan voor een klein dorp van containers. De vergunning werd hem verleend.

“Dit is een eenmalige situatie die zich niet zal herhalen”, vertelde burgermeester Alois Horngacher. De gemeente werkt nauw samen met de skischool en de toeristenvereniging en zag in de herfst de noodzaak voor deze uitzondering. “Voor ons is het belangrijk dat de skischool zijn werkzaamheden kan voortzetten. Daarom hebben we met de wooncontainers voor dit winterseizoen ingestemd”, legt de burgermeester uit. Hij voegde toe dat het tijdelijke onderkomen voldoet aan alle wettelijke eisen.

In een anonieme e-mail gestuurd aan de Tiroler Tageszeitung werd de beschuldiging als volgt geformuleerd: de containers voldoen niet aan de wettelijke voorschriften en de daarin geplaatste skileraren moeten een te hoge huur betalen. Volgens skischoolleider Günter Embacher gaat het om twaalf woon- en twee sanitaircontainers. De woonkwaliteit is er zelfs beter dan in de oude huizen waar 15 skileraren één toilet en één douche moeten delen. Per overnachting verrekend hij net zoals in de afgelopen jaren €10,- per persoon. Zelf legt hij daar €4,- bij zodat zijn skileraren €180,- per maand kwijt zijn aan hun onderkomen. Een eerlijke prijs vind Embacher, hij moet hiervoor de grond- en containerhuur bekostigen. Van zijn personeel heeft hij nog geen klachten gehad.

Tiroler Skilehrerverband
Dat skileraren in containers worden ondergebracht is voor Richard Walter, voorzitter van het Tiroler Skilehrerverband, nieuw. In principe is daar ook niks op tegen, zolang het onderkomen volstaat, zegt hij. Zijn ervaring als skischoolleider in de Arlberg heeft hem geleerd dat je als werkgever je skileraren iets moet bieden zodat ze gemotiveerd en uitgerust kunnen werken. Alleen zo komen de skileraren het jaar daarop weer terug.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren