Harde pistes in veel skigebieden

De pistediensten in Oostenrijk waarschuwen voor de harde pistes. In Tirol zijn er op dit moment 45% minder ongelukken voorgevallen dan normaalgesproken in deze tijd van het jaar. Het letsel dat wordt opgelopen is daarentegen veel groter.

In veel skigebieden hebben vooral sneeuwsportleraren met beginnende volwassenen en kleine kinderen het zwaar. De pistes zijn op veel plekken keihard soms zelfs ijzig. Onder de 1.600 meter hebben we te maken met pistes die door de regen van begin deze week bevroren zijn. Doordat er op sommige plekken daarna nog kunstsneeuw is opgespoten zijn de ijzige plekken soms lastig te herkennen.

Tussen de 1.600 en 2.500 meter ligt er op de pistes alleen kunstsneeuw. Doordat de warme dagen in hoog tempo plaats hebben gemaakt voor een veel lagere temperatuur zijn ook deze pistes grotendeels hard. Vooral de pistes die het grootste deel van de dag in de schaduw liggen kunnen verraderlijk glad zijn.

Ondanks dat de pistes hard zijn kunnen we nog steeds spreken van goede pistecondities. Belangrijk is het echter wel om je ski’s goed te blijven slijpen en de manier van skiën aan te passen op de actuele omstandigheden. De zachte sneeuw als demping ontbreekt simpelweg.

Kies de komende dagen daarom vooral voor pistes die ‘s ochtends vroeg als eerste in de zon liggen, ski niet te stijl en ski geen pistes waar je twijfels over hebt. Adviseer gasten met eigen ski’s om deze zo snel mogelijk te laten slijpen, vooral bij kinderen komt het veel voor dat ski’s jarenlang niet onderhouden zijn.

Had jij vandaag te maken met ijzige pistes?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren