Iedereen kan in 3 dagen leren skiën

Kort voor de start van het skiseizoen trekken de Zwitserse skischolen de aandacht met een bijzondere actie. Ze beloven dat al hun gasten in drie dagen kunnen leren skiën.

“Na drie dagen komt iedereen een makkelijke blauwe piste af,” aldus Riet R. Campell, directeur van Swiss Snowsports. De achterliggende gedachte achter deze actie is dat er steeds minder volwassenen leren skiën. De skischool is voor vele iets waar alleen kinderen heen gaan. Volgens Campell heeft dat te maken met dat er geen interessante programma’s aangeboden worden voor volwassenen. En dat terwijl er in de skischolen heel veel te halen is voor deze doelgroep. Door de aanwijzingen van de technisch onderlegde skileraren te volgen leren mensen in zeer korte tijd te skiën of weten ze hun techniek binnen de kortste keren te verbeteren.

De skischooleigenaren van de 155 Zwitserse skischolen nemen hun actie zo serieus dat wanneer hun gasten na drie dagen niet hebben leren skiën ze kosteloos een herhalingsles krijgen aangeboden.

Foto: snowsports.ch

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren