Zuid-Tirol vereenvoudigd de skischolenopleidingen

In Zuid-Tirol mogen skileraren die een opleiding willen volgen in een andere discipline binnen hun beroepsgroep dat vanaf heden zonder toelatingstest doen. Dit heeft de lokale regering afgelopen dinsdag besloten.

Op advies van de skilerarenvereniging van Zuid-Tirol heeft de regering een vereenvoudiging doorgevoerd in het opleidingsstelsel van skischolen. De regering bepaald hoe het opleidingsstelsel vormgegeven wordt en aan welke criteria er voldaan moet worden. Tot voor kort was het noodzakelijk voor iedere discipline een toelatingstest te doen om deel te mogen nemen aan de opleiding tot leraar.

Wie nu een volledig afgesloten opleiding heeft tot leraar in de disciplines skiën, snowboarden of langlaufen mag zonder toelatingstest deelnemen aan een opleiding in een andere discipline. De reden hiervoor is dat de motorische vaardigheden van de deelnemers en de algemene ontwikkeling al getest zijn bij de reeds afgeronde opleiding.

Bron: stol.it

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde