Zuid-Tirol vereenvoudigd de skischolenopleidingen

In Zuid-Tirol mogen skileraren die een opleiding willen volgen in een andere discipline binnen hun beroepsgroep dat vanaf heden zonder toelatingstest doen. Dit heeft de lokale regering afgelopen dinsdag besloten.

Op advies van de skilerarenvereniging van Zuid-Tirol heeft de regering een vereenvoudiging doorgevoerd in het opleidingsstelsel van skischolen. De regering bepaald hoe het opleidingsstelsel vormgegeven wordt en aan welke criteria er voldaan moet worden. Tot voor kort was het noodzakelijk voor iedere discipline een toelatingstest te doen om deel te mogen nemen aan de opleiding tot leraar.

Wie nu een volledig afgesloten opleiding heeft tot leraar in de disciplines skiën, snowboarden of langlaufen mag zonder toelatingstest deelnemen aan een opleiding in een andere discipline. De reden hiervoor is dat de motorische vaardigheden van de deelnemers en de algemene ontwikkeling al getest zijn bij de reeds afgeronde opleiding.

Bron: stol.it

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren