Tirol past skischolenwetgeving aan

Het Tiroolse parlement heeft woensdag op verzoek van de Europese Unie besloten de skischolenwetgeving aan te passen. Dit is een opluchting voor buitenlandse skischolen en leraren die les willen geven in Oostenrijk. Het Tiroler Skilehrerverband spreekt van een noodgedwongen compromis.

Tot voor kort was het voor buitenlandse skischolen niet mogelijk gasten in Tirol aan te nemen. Daar komt dit seizoen verandering in. Echter is het aannemen van gasten aan voorschriften verbonden. Er gelden daarbij dezelfde strenge opleidingscriteria als voor de lokale skischolen.

Meldingsplicht voor buitenlandse skischolen
Wil bijvoorbeeld een Nederlandse skischool met haar eigen gasten skiles geven op de skipistes in Tirol dan moeten de skileraren gelijke kwalificaties kunnen overleggen als de lokale skischolen. Dat betekend dat één van de skileraren een kwalificatie moet bezitten die gelijk staat aan de Oostenrijkse Staatliche opleiding. Voor er met de gasten kan worden geskied moet de skischool zich melden bij het Tiroler Skilehrerverband. Deze zal bepalen of er voldaan wordt aan de kwalificatie-eisen en of er goedkeuring wordt verleend. De skischool moet aangeven in welk skigebied er zal worden geskied.

Concurrentie voor lokale skischolen
Sinds het Tiroler Skilehrerverband bij de wetswijziging betrokken is wordt gesproken van een noodgedwongen compromis. De wetgeving die voorheen gold wordt nog steeds gezien als de beste, de Europese Unie ziet dat anders. De druk op de lokale skischolen zal er door de wijziging niet minder op worden. “Vooral voor skischolen in kleine skigebieden kan de concurrentie van buitenlandse skischolen problematisch worden,” aldus Richard Walter, voorzitter van het Tiroler Skilehrerverband.

Tiroler skischolenwetgeving een doorn in het oog van de EU
De Europese Unie heeft Oostenrijk meermaals gewaarschuwd. De voorschriften in Tirol maakten het voor buitenlandse skileraren onmogelijk gasten aan te nemen die zich al in het skigebied bevonden. Dit verbod benadeelde buitenlandse skileraren tegenover lokale skileraren, die wel les mochten geven aan lokale gasten. Je leest er meer over in onze eerder gepubliceerde artikelen:

Bron: tirol.orf.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en