Tirol past skischolenwetgeving aan

Het Tiroolse parlement heeft woensdag op verzoek van de Europese Unie besloten de skischolenwetgeving aan te passen. Dit is een opluchting voor buitenlandse skischolen en leraren die les willen geven in Oostenrijk. Het Tiroler Skilehrerverband spreekt van een noodgedwongen compromis.

Tot voor kort was het voor buitenlandse skischolen niet mogelijk gasten in Tirol aan te nemen. Daar komt dit seizoen verandering in. Echter is het aannemen van gasten aan voorschriften verbonden. Er gelden daarbij dezelfde strenge opleidingscriteria als voor de lokale skischolen.

Meldingsplicht voor buitenlandse skischolen
Wil bijvoorbeeld een Nederlandse skischool met haar eigen gasten skiles geven op de skipistes in Tirol dan moeten de skileraren gelijke kwalificaties kunnen overleggen als de lokale skischolen. Dat betekend dat één van de skileraren een kwalificatie moet bezitten die gelijk staat aan de Oostenrijkse Staatliche opleiding. Voor er met de gasten kan worden geskied moet de skischool zich melden bij het Tiroler Skilehrerverband. Deze zal bepalen of er voldaan wordt aan de kwalificatie-eisen en of er goedkeuring wordt verleend. De skischool moet aangeven in welk skigebied er zal worden geskied.

Concurrentie voor lokale skischolen
Sinds het Tiroler Skilehrerverband bij de wetswijziging betrokken is wordt gesproken van een noodgedwongen compromis. De wetgeving die voorheen gold wordt nog steeds gezien als de beste, de Europese Unie ziet dat anders. De druk op de lokale skischolen zal er door de wijziging niet minder op worden. “Vooral voor skischolen in kleine skigebieden kan de concurrentie van buitenlandse skischolen problematisch worden,” aldus Richard Walter, voorzitter van het Tiroler Skilehrerverband.

Tiroler skischolenwetgeving een doorn in het oog van de EU
De Europese Unie heeft Oostenrijk meermaals gewaarschuwd. De voorschriften in Tirol maakten het voor buitenlandse skileraren onmogelijk gasten aan te nemen die zich al in het skigebied bevonden. Dit verbod benadeelde buitenlandse skileraren tegenover lokale skileraren, die wel les mochten geven aan lokale gasten. Je leest er meer over in onze eerder gepubliceerde artikelen:

Bron: tirol.orf.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren