Wingjump: Een nieuwe gadget voor tijdens de skiles

Leren skiën betekend het juist gevoel te leren herkennen en toe te passen. Vooral bij kinderen gaat het er in dat geval om het gevoel spelenderwijs bij te brengen. Maar ook volwassenen hebben er baat bij zelf te kunnen ontdekken wat de juiste beweging is om zo efficiënt mogelijk te leren skiën. Wingjump zou hier een grote rol in kunnen gaan spelen tijdens de skiles. Daarnaast is het waarschijnlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen.

Veel skischolen maken gebruik van kleine parachutes tijdens de skilessen. Deze parachutes worden om de handen en enkels van de kinderen gebonden en zweven achter hen aan. Door de verhoogde luchtweerstand worden de kinderen afgeremd en is er spraken van een andere beleving. Deze beleving wordt nog eens versterkt wanneer je met een soortgelijk middel daadwerkelijk de lucht in zou kunnen vliegen.

Wingjump is zo ontwikkeld dat je tijden het skiën een klein stukje kunt zweven. Het idee is afkomstig van de vrienden Marc en Florian die hun leven in het teken hebben staan van de extreme sporten. Hun wens is het free flying te combineren met het skiën en te zorgen dat dit voor iedereen toegankelijk wordt. En dat lijkt gelukt te zijn. Het skiën met de Wingjump wordt door het team achter dit product op de markt gebracht als een nieuwe sport. Komende winter zal de Wingjump op de skipistes te zien moeten zijn.

Er zijn drie verschillende modellen verkrijgbaar. De Wingjump Activ’ heeft de minste luchtweerstand, met de Wingjump Activ’Air kun je kleine stukjes loskomen uit de sneeuw en met de Wingjump’Carve zou je daadwerkelijk een stukje moeten kunnen zweven.

wingjump

Of het zo ver komt dat we het Wingjumpen over enkele jaren bij de Olympisch Winterspelen kunnen zien is nog maar de vraag, maar wij kunnen niet wachten dit product tijdens onze skilessen te mogen gebruiken. Het team achter de Wingjump wil hun droom werkelijkheid maken door €20.000,- op te halen via Indiegogo. Als je hier aan bij wilt dragen kun je hier alvast een van de drie Wingjumps bestellen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren