Il Primo “sportwerkgever van de maand”

Skivereniging Il Primo uit Bergen is uitgeroepen tot sportwerkgever van de maand. Deze titel kregen zij vorige maand van sportwerkgever.nl. Een werkgeversvereniging die zich ten doel stelt de belangen van haar leden op het brede terrein van arbeidsverhoudingen te behartigen.

Il Primo
De kunstbaan van Il Primo is gelegen in de duinen tussen de bomen. Wekelijks komen hier vele wintersporters die zich willen voorbereiden op hun wintersportvakantie. Er worden al lessen aangeboden voor kinderen vanaf 3½ jaar. Voor kinderen en volwassenen met een beperking is er een speciaal lesprogramma. Er zijn in totaliteit ruim 1.200 leden. Daarvan zijn er 650 jaarlid en zo’n 600 aspirant lid. Zij komen voor 6 of 12 lessen. Een deel daarvan wordt jaarlid.

De club is er is er voor de liefhebber die de skisport als sport wil beoefenen, maar ook voor de recreant die goed voorbereid van een wintersportvakantie wil gaan genieten. De vereniging is in 1964 opgericht door enthousiaste skiërs die mogelijkheden zagen om hun sport ook in Nederland te kunnen beoefenen. Daarmee is Il Primo de oudste skivereniging van Nederland. In het begin werd er nog geskied op borstels, nu zijn dat matten geworden.

Het lerarenteam bestaat uit circa 20 leraren en staat onder leiding van hoofdskileraar Harry. Bovendien is er een groep jeugdleden die intern wordt opgeleid tot ski- of snowboardleraar, om uiteindelijk in Nederland of Oostenrijk het eerste diploma te halen.

Geef je mening
Heb jij skiles gegeven bij Il Primo? Je kunt op onze site jouw mening over de skischool achter laten. Klik hier om een beoordeling te geven.

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren