Japan wil visumaanvraag voor skileraren vereenvoudigen

Door het gebrek aan sneeuw van afgelopen seizoen in de Verenigde Staten verplaatsten de freeriders zich massaal naar Japan. Dat is het land niet onopgemerkt gebleven. Volgens een artikel in The Japan Times gaat de regering het eenvoudiger maken voor buitenlandse skileraren om een visum te bemachtigen. Japan wil hiermee meer buitenlandse toeristen trekken. Dit plan zou al in maart 2016 in werking kunnen treden.

Een ambtenaar van het Japanse bureau voor toerisme zegt dat enkele van de meest vooruitstrevende skigebieden in het land steeds vaker om niet-Japanse skileraren vragen. Deze buitenlandse skileraren zouden beter kunnen communiceren met de buitenlandse gasten.

Om als skileraar in aanmerking te komen voor de huidige visum aanvraag moet je minimaal drie jaar beroep relevante ervaring hebben in het land zelf. Japanse ambtenaren overwegen nu andere manieren waardoor beginnende skileraren kunnen aantonen dat ze voldoende vakbekwaam zijn. Onderdeel hiervan zal zijn dat internationale skileraren opleidingen zullen worden erkend.

Het Japanse bureau voor toerisme registreerde vorig jaar een record van 13.410.000 buitenlandse toeristen die een bezoek brachten aan het land. Als de plannen werkelijkheid worden zal het ook voor Nederlandse skileraren veel makkelijker moeten worden om als skileraar in Japan aan het werk te kunnen.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en