Japan wil visumaanvraag voor skileraren vereenvoudigen

Door het gebrek aan sneeuw van afgelopen seizoen in de Verenigde Staten verplaatsten de freeriders zich massaal naar Japan. Dat is het land niet onopgemerkt gebleven. Volgens een artikel in The Japan Times gaat de regering het eenvoudiger maken voor buitenlandse skileraren om een visum te bemachtigen. Japan wil hiermee meer buitenlandse toeristen trekken. Dit plan zou al in maart 2016 in werking kunnen treden.

Een ambtenaar van het Japanse bureau voor toerisme zegt dat enkele van de meest vooruitstrevende skigebieden in het land steeds vaker om niet-Japanse skileraren vragen. Deze buitenlandse skileraren zouden beter kunnen communiceren met de buitenlandse gasten.

Om als skileraar in aanmerking te komen voor de huidige visum aanvraag moet je minimaal drie jaar beroep relevante ervaring hebben in het land zelf. Japanse ambtenaren overwegen nu andere manieren waardoor beginnende skileraren kunnen aantonen dat ze voldoende vakbekwaam zijn. Onderdeel hiervan zal zijn dat internationale skileraren opleidingen zullen worden erkend.

Het Japanse bureau voor toerisme registreerde vorig jaar een record van 13.410.000 buitenlandse toeristen die een bezoek brachten aan het land. Als de plannen werkelijkheid worden zal het ook voor Nederlandse skileraren veel makkelijker moeten worden om als skileraar in Japan aan het werk te kunnen.

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren