Loonsverhoging voor skileraren Vail Resorts

De eigenaar van het Amerikaanse Vail Resorts is overstag gegaan een heeft besloten al zijn personeel een minimumloon van $10,- (€9,-) per uur te betalen. Dit bedrag ligt hoger dan het voorgeschreven minimumloon.

De bestuursvoorzitter van Vail Resorts, Rob Katz, heeft dit recent bekend gemaakt in een brief die hij stuurde aan zijn werknemers. In de brief geeft hij aan dat alle werknemers van het skigebied vanaf 26 september 2015 minimaal $10,- per uur gaan verdienen. Deze beslissing valt onder andere bij de skileraren in goede aard.

De skigebieden magnaat bezit de skigebieden Vail, Beaver Creek, Breckenridge en Keystone in Colorado en Heavenly, Northstar en Kirkwood in Californië. Kort geleden vestigde het bedrijf zich ook in Utah met de koop van het skigebied Park City.

Californië heeft momenteel het hoogste minimumloon met $9,- per uur. In Colarodo en Utah ligt het minimumloon respectievelijk op $8,23 en $7,25 per uur. Vail Resorts heeft per seizoen ongeveer 25.000 werknemers in dienst waaronder vele ski- en snowboardleraren. Vele zijn nog jong en moeten hun best doen om aan het eind van de maand nog iets over te houden. Met het verhogen van het minimumloon zou daar het komend seizoen verandering in moeten komen wat hopelijk leid tot ski- en snowboardleraren die hun vak langer kunnen uitoefenen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren