Klachten tegen keuze skileraren-voorzitter Vorarlberg

Er heerst onenigheid over de nieuw gekozen voorzitter van de Oostenrijkse skilerarenvereniging Vorarlberger Skilehrerverbandes. Andreas Lippitsch won met 110 tegen 105 stemmen van Thomas Dürrwächter. Er zou spraken zijn van een vormfout.

Erich Melder was 26 jaar lang voorzitter van de skilerarenvereniging van Vorarlberg. Dit jaar stelde hij zichzelf niet meer verkiesbaar. Naast zijn plaatsvervanger Thomas Dürrwächter stelde ook Andreas Lippitsch zich verkiesbaar als nieuwe voorzitter. Na de krappe winst van Lippitsch ging de partij van Dürrwächter in bezwaar tegen de uitkomst vanwege een vermeende vormfout.

De vermeende vormfout, welke nu wordt onderzocht, gaat over de benoeming van de medewerkers van het stembureau.

De gekozen voorzitter Andreas Lippitsch geeft aan dat de skilerarenorganisatie momenteel niet stuurloos is. Er worden op dit moment geen grote beslissingen genomen tot dat de klachten onderzocht zijn. Hij bevestigd dat er binnen de organisatie twee groepen zijn ontstaan. Er zijn meningsverschillen op het gebied van leiderschap maar ook over de vraag of Vorarlberg meer skileraren nodig heeft. De groep van Lippitsch wil meer skileraren, de groep van Dürrwächter ziet dat anders. De skilerarenvereniging van Vorarlberg telt rond de 1.800 leden.

Bron: vorarlberg.orf.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren