Lindsey Vonn kruipt in de rol van skilerares tijdens Ski Girls Rock

Olympisch kampioen en wereldbeker skiester Lindsey Vonn kruipt voor het tweede opeen volgende jaar in de rol van skilerares tijdens het door haar geïnitieerde Ski Girls Rock programma.

Vorig seizoen vond de eerste editie plaats van het Ski Girls Rock programma wat geïnspireerd en ontwikkeld werd door Lindsey Vonn. Het succes van die editie heeft er toe geleid dat op 26 november  in het Amerikaanse skigebied Afton Alps een tweede editie wordt ingeluid.

Lindsey Vonn

Ski Girls Rock is een kwalitatief hoog lesprogramma onder leiding van vrouwelijke skileraressen. De lessen zijn niet alleen gericht op het verbeteren van de skitechniek maar ook op ontwikkelen van zelfvertrouwen door het sluiten van vriendschappen, samenwerking en het ontwikkelen van sociale vaardigheden met sport als middel. Het eerste kamp vind plaats van 26 tot 28 november, het zesde en laatste kamp van 13 tot 15 februari.

Het idee komt van Vonn haar eigen ervaring. De interactie met vrouwelijke rolmodellen die ze had als jonge skiester heeft haar geïnspireerd het hoge niveau te bereiken waar ze zich op dit moment bevind zowel op als naast de piste.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze