Onderzoek naar skileraren na tragisch ongeluk in Söll

Het verschrikkelijke ongeluk dat eind januari in Söll plaatsvond houdt nog steeds iedereen bezig. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de skileraren van het zesjarige meisje dat om het leven kwam. De ouders hebben ondertussen afscheid van hun dochter moeten nemen.

Naar aanleiding van het afschuwelijke ski-ongeluk in Söll, waarbij op zondagmiddag een zesjarig meisje uit München om het leven kwam, loopt er nu een onderzoek naar de skileraar en twee hulp skileraren op verdenking van dood door schuld. De drie mannen waren met een skigroep, die bestond uit vijf kleuters, onderweg toen het ongeluk plaatsvond.

Of het onderzoek naar de skileraren protocol is of dat het een gegronde reden heeft is niet bekend. Zodra we daar meer over weten zullen we daar over berichten.

Was het sneeuwkanon goed afgeschermd?
Een expert heeft de plaats van het ongeval onderzocht om te bepalen of het sneeuwkanon, waar het meisje met haar hoofd tegenaan is gekomen, volgens de richtlijnen goed afgeschermd is geweest. Daarnaast zijn er ooggetuigen gehoord. “Het onderzoeksteam verzamelt de feiten rondom het ongeluk, zoals dat bij een zaak als deze hoort te gebeuren,” aldus een woordvoerder van de politie van Tirol. Mocht uit het onderzoek naar voren komen dat het sneeuwkanon toch niet voldoende afgeschermd is geweest dan kan er alsnog een onderzoek in het skigebied worden gestart.

Een tragisch ongeluk
De Duitse skischool was op de pistes van Söll onderweg. Walter Eisenmann, directeur van de liftmaatschappij van Söll reageert geschokt: “Het was gewoon een tragisch ongeluk.” Aan de plaats van het ongeluk was niks mis volgens Eisenmann. “Het gaat om een makkelijke afdaling, het sneeuwkanon was goed afgeschermd en de skileraren stonden bekend om hun goede omgang met de kinderen.”

De kleine Alexandra is na het ongeluk per helikopter naar het ziekenhuis in Kufstein gebracht. Daar hebben de artsen moeten vaststellen dat het meisje overleden was. Waarschijnlijk is ze ter plekke aan haar verwondingen overleden. Diezelfde avond zijn de geschokte ouders van het meisje vanuit München overgekomen.

Bron: rosenheim24.de

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het