Worden sneeuwkanonnen wel voldoende afgeschermd?

Nadat begin deze week een Duitse skileraar bij een verschrikkelijk ongeluk betrokken raakte, waarbij een zesjarig meisje uit München om het leven kwam, stelt men zich nu de vraag of sneeuwkanonnen op de skipistes wel voldoende afgeschermd worden?

Afgelopen zondag gebeurde dat wat niemand zich voor kan stellen. Tijdens een afdaling op de skipistes van het skigebied Söll verliest een zesjarig meisje uit een skiklas de controle over haar ski’s. Ze komt in botsing met een sneeuwkanon en overlijdt aan haar verwondingen. We schreven er eerder over in dit artikel.

Het meisje is overleden aan zwaar hoofdletsel en inwendige verwondingen. Een expert heeft vastgesteld dat het sneeuwkanon, waar het meisje tegenaan is geskied, naar behoren afgeschermd is geweest. Een onderzoek naar de Duitse skileraar, met wie het meisje onderweg was, loopt nog.

Netten beschermen helemaal niet
Er ontstaat nu een discussie over de veiligheid van mobiele sneeuwkanonnen op de piste. Op dit moment hoeven dit soort sneeuwkanonnen alleen met een net afgeschermd te worden. Vaste obstakels zoals liften en permanente sneeuwkanonnen moeten met schokabsorberende matten worden afgeschermd. De dikke matten minimaliseren het risico op letsel, maar skigebieden maken zich zorgen om de kosten.

Liftpalen worden al met dikke matten afgeschermd. “De op dit moment gebruikte afzetnetten beschermen helemaal niet als het tot een botsing komt,” zegt Ferdinand Eder, voorzitter van de Salzburger Seibahnwirtschaft tegen ORF.

Zulke matten bij mobiele sneeuwkanonnen, die vaak verplaatst moeten worden, gebruiken zou veel extra werk en kosten met zich meebrengen. Deze kwestie zal in een proces te spraken worden gebracht.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Skiën in NL

  Het winterseizoen is weer voorbij. Helaas hebben velen van ons weinig meegekregen van het skiseizoen. Buiten de paar dagen sneeuwpret in Nederland zat er, tot

  Winnen met ommetjes!

  De lente is aangebroken en de warmere temperaturen doen hun intrede. Dit maakt dat het tijd is om vooruit te kijken. Onze blik staat gericht

  Living the Dream – Kelly

  Eind september had ik de eer om Maarten Meiners te interviewen op een terras in Innsbruck. Dit voor onze nieuwe reeks: ‘Living the Dream’. Nu, zes maanden