Prijzen voor skiles onder de loep genomen

Met de krokusvakantie in het vooruitzicht heeft de Oostenrijkse consumentenbond een interessant onderzoek uitgevoerd. De prijzen van 96 skischolen in Salzburg zijn onder de loep genomen en de verschillen zijn aanzienlijk te noemen. Ook de prijsstijging van de afgelopen drie jaar is benoemenswaardig.

De prijzen van kinderskilessen voor kinderen vanaf vier jaar zijn met elkaar vergeleken. Dat het voor ouders verstandig is de prijzen te vergelijken voor ze hun kinderen op skiles doen blijkt wel. In sommige gevallen kost een skiles meer dan twee keer zoveel. Het onderzoek heeft aangeduid dat:

 • Een halve dag les kost tussen de €30,- en €77,-
 • Een hele dag les kost tussen de €50,- en €112,-
 • Drie dagen les kosten tussen de €125,- en €230,-
 • Vijf dagen les kosten tussen de €150,- en €267,-

Dit seizoen kost een dag skiles voor kinderen gemiddeld €71,-. In 2014 was dat nog €48,-. Ook de prijs voor een halve dag skiles is in drie jaar tijd van gemiddeld €31,- naar €55,- gestegen.

Prijzen zijn moeilijk te vergelijk
Skischolen hebben hun prijzen tegenwoordig overzichtelijk op hun website staan. Wat niet altijd duidelijk is, blijkt uit het onderzoek, is wat er allemaal inclusief is bij de skiles. Bij 46 skischolen kon aan de hand van de informatie op de website niet duidelijk worden vastgesteld of een skipas inclusief is. Slechts dertien skischolen bieden een helm of andere materiaal kosteloos aan.

Kosten voor de lunch
Skischolen bieden ouders de mogelijkheid om hun kinderen ‘s middags met hun skileraar mee te laten eten. De skischool verzorgt het eten en de leraar vermaakt de kinderen. Ook de kosten hiervoor lopen weer ver uiteen van €7,- tot €14,50. Bij slechts zes skischolen was het middageten inclusief.

Bron: salzburg24.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het