Prijzen voor skiles onder de loep genomen

Met de krokusvakantie in het vooruitzicht heeft de Oostenrijkse consumentenbond een interessant onderzoek uitgevoerd. De prijzen van 96 skischolen in Salzburg zijn onder de loep genomen en de verschillen zijn aanzienlijk te noemen. Ook de prijsstijging van de afgelopen drie jaar is benoemenswaardig.

De prijzen van kinderskilessen voor kinderen vanaf vier jaar zijn met elkaar vergeleken. Dat het voor ouders verstandig is de prijzen te vergelijken voor ze hun kinderen op skiles doen blijkt wel. In sommige gevallen kost een skiles meer dan twee keer zoveel. Het onderzoek heeft aangeduid dat:

  • Een halve dag les kost tussen de €30,- en €77,-
  • Een hele dag les kost tussen de €50,- en €112,-
  • Drie dagen les kosten tussen de €125,- en €230,-
  • Vijf dagen les kosten tussen de €150,- en €267,-

Dit seizoen kost een dag skiles voor kinderen gemiddeld €71,-. In 2014 was dat nog €48,-. Ook de prijs voor een halve dag skiles is in drie jaar tijd van gemiddeld €31,- naar €55,- gestegen.

Prijzen zijn moeilijk te vergelijk
Skischolen hebben hun prijzen tegenwoordig overzichtelijk op hun website staan. Wat niet altijd duidelijk is, blijkt uit het onderzoek, is wat er allemaal inclusief is bij de skiles. Bij 46 skischolen kon aan de hand van de informatie op de website niet duidelijk worden vastgesteld of een skipas inclusief is. Slechts dertien skischolen bieden een helm of andere materiaal kosteloos aan.

Kosten voor de lunch
Skischolen bieden ouders de mogelijkheid om hun kinderen ‘s middags met hun skileraar mee te laten eten. De skischool verzorgt het eten en de leraar vermaakt de kinderen. Ook de kosten hiervoor lopen weer ver uiteen van €7,- tot €14,50. Bij slechts zes skischolen was het middageten inclusief.

Bron: salzburg24.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren