Ook Italië verlaat de ISIA

Vanaf 1 januari 2016 zal Italië geen deel meer uitmaken van de ISIA (International Ski Instructors Association). Dit besluit werd unaniem genomen door de bestuursleden van het Italiaanse AMSI (l’Associazione Maestri Sci Italiani). Ook Frankrijk en Oostenrijk gaven kort geleden aan de ISIA te verlaten.

De reden van het vertrek van de Alpenlanden uit de ISIA heeft te maken met de zij zich niet kunnen vinden in het huidige beleid van de internationale skilerarenorganisatie op het gebied van opleidingskwaliteit en het erkennen van opleidingen over de grens. De ISIA zou het skilerarenberoep hiermee niet voldoende beschermen binnen de EU.

“Er zijn te veel landen waar het beroep van skileraar niet serieus wordt genomen en waar het meer een soort van begeleider is. Wij zijn het niet eens met de houding van de ISIA tegenover de Europese Unie om het beroep van skileraar te definiëren en vast te leggen. De AMSI is in principe voor vrij verkeer van skileraren in Europa, mits de opleidingen voor skileraren gewaarborgd blijft. Het uitsluitend hebben van een certificaat volstaat daarin niet. De opleidingen moeten worden gedefinieerd en worden gecontroleerd op Europees niveau. De AMSI verlaat de ISIA om de positie van skileraren in Italië zeker te stellen en te beschermen voor de toekomst,” luid het persbericht van de AMSI.

Dat Italië, Frankrijk en Oostenrijk de ISIA verlaten is een grote klap voor de internationale organisatie. De drie Alpenlanden zijn namelijk goed voor 50% van de aangesloten skischolen en skileraren.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren