Ook Italië verlaat de ISIA

Vanaf 1 januari 2016 zal Italië geen deel meer uitmaken van de ISIA (International Ski Instructors Association). Dit besluit werd unaniem genomen door de bestuursleden van het Italiaanse AMSI (l’Associazione Maestri Sci Italiani). Ook Frankrijk en Oostenrijk gaven kort geleden aan de ISIA te verlaten.

De reden van het vertrek van de Alpenlanden uit de ISIA heeft te maken met de zij zich niet kunnen vinden in het huidige beleid van de internationale skilerarenorganisatie op het gebied van opleidingskwaliteit en het erkennen van opleidingen over de grens. De ISIA zou het skilerarenberoep hiermee niet voldoende beschermen binnen de EU.

“Er zijn te veel landen waar het beroep van skileraar niet serieus wordt genomen en waar het meer een soort van begeleider is. Wij zijn het niet eens met de houding van de ISIA tegenover de Europese Unie om het beroep van skileraar te definiëren en vast te leggen. De AMSI is in principe voor vrij verkeer van skileraren in Europa, mits de opleidingen voor skileraren gewaarborgd blijft. Het uitsluitend hebben van een certificaat volstaat daarin niet. De opleidingen moeten worden gedefinieerd en worden gecontroleerd op Europees niveau. De AMSI verlaat de ISIA om de positie van skileraren in Italië zeker te stellen en te beschermen voor de toekomst,” luid het persbericht van de AMSI.

Dat Italië, Frankrijk en Oostenrijk de ISIA verlaten is een grote klap voor de internationale organisatie. De drie Alpenlanden zijn namelijk goed voor 50% van de aangesloten skischolen en skileraren.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.