Skiführer aangeklaagd na lawineongeval

Na het lawineongeluk met dodelijke afloop in januari van dit jaar heeft de openbare aanklager van Innsbruck een 33-jarige Bergführer aangeklaagd. Hij moet zich onder andere op verdenking van doodslag voor de rechtbank verantwoorden.

Tijdens een skitoer in St. Anton komt een groep van zes Duitsers onder leiding van een 33-jarige Staatliche opgeleiden Berg- en Skiführer in een lawine terecht. Twee van hen komen te overlijden en één raakt zwaar gewond. Het ongeluk vond plaats op 19 januari van dit jaar aan de noordkant van de Valluga.

De openbare aanklager verwijd de 33-jarige Bergführer dat hij niet voldoende zorg en oplettendheid heeft geboden. Op de dag van het ongeluk was er sprake van een bijzonder gevaarlijke situatie. Er was sprake van een onstabiel oudsneeuwdek, een gevaarlijke overgang van sneeuwrijke naar sneeuwarme delen en ingewaaide sneeuwpakketten.

Zonder het houden van voldoende tussenafstand of de toeristen één voor één te laten skiën heeft de Bergführer zijn groep via de Westsattel het onverspoorde 40 graden steilen terrein van de Valluga laten skiën. Daarbij kwam een Schneebrettlawine los. De openbare aanklager is van mening dat de west-variant van de afdaling minder risicovol had geweest.

De 33-jarige Bergführer wordt aangeklaagd voor doodslag en nalatige deels zware verminking onder bijzonder gevaarlijke omstandigheden. Wanneer hij hiervoor wordt veroordeelt hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar boven het hoofd. De uitspraak is op 19 februari 2015.

Bron: tirol.orf.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren