Oostenrijk laat skiërs herintreden met skiles

De nationale Oostenrijkse toeristen organisatie heeft een nieuwe campagne gelanceerd om mensen weer terug op de pistes te krijgen. De nadruk ligt op Engelse die om welke rede dan ook gestopt zijn met skiën.

Het aantal Engelse wintersporters is in de laatste jaren om verschillende redenen gedaald. Op een uitzondering na is de rede om te stoppen nooit omdat het skiën niet leuk wordt gevonden. “Het idee is mensen weer te laten skiën en snowboarden en ze snel weer naar hun oude niveau terug te brengen. Als we ze dan ook nog een beetje meer kunnen leren ben ik er zeker van dat we de liefde voor de sport, die de laatste jaren ontbrak, weer terug kunnen laten komen,” aldus de voorzitter van de nationale Oostenrijkse toeristen organisatie, Herwig Kosler.

Ski Again
Het ‘Ski Again’ initiatief nodigt alle skiërs, die wel weer eens de piste op willen, uit om naar de bergen af te reizen om het plezier van het wintersporten weer te kunnen beleven. Veel gehoorde excuses als leeftijd, mogelijkheid en prijs worden gemeden. De missie is het vertrouwen terug brengen. Kijk hier voor meer informatie.

Het aanbod bestaat uit vlucht, transfer, accommodatie op basis van half-pension, liftkaart en een opfriscursus van locale skileraren naar 14 Oostenrijkse bestemmingen.

Ook voor niet skiërs
“Oostenrijk staat in de winter bekend om het goede weer, de hoeveelheid hoogtemeters, legendarische après-ski en de beroemde Oostenrijkse Gemütlichkeit. Als de pistes niks voor jou zijn dan kun je heerlijk gaan zitten en kijken hoe de wintersportwereld aan je voorbij trekt terwijl je een hete chocolademelk of glühwein drinkt,” aldus een verklaring van de nationale Oostenrijkse toeristen organisatie.

Bestemmingen
Samen met de Britse reisorganisaties Inghams en Ski Total worden er betaalbare pakketen aangeboden naar 14 Oostenrijkse bestemmingen. De bestemmingen die kunnen worden bezocht zijn Seefeld, Zell am See, Lech, Mayrhofen, Ski Jewel, Ischgl, Solden, Obergurgl en enkele andere.

Uit een onderzoek van vorig jaar, gehouden onder 21.000 deelnemers, is gebleken dat 75% van de mensen die in de afgelopen 3 jaar niet hadden geskied dit graag weer zouden willen gaan doen. 17% van de mensen die nog nooit hadden geskied gaven aan geïnteresseerd te zijn in het skiën of snowboarden.

Of het initiatief succesvol is weten we pas aan het eind van het seizoen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren