Oostenrijk laat skiërs herintreden met skiles

De nationale Oostenrijkse toeristen organisatie heeft een nieuwe campagne gelanceerd om mensen weer terug op de pistes te krijgen. De nadruk ligt op Engelse die om welke rede dan ook gestopt zijn met skiën.

Het aantal Engelse wintersporters is in de laatste jaren om verschillende redenen gedaald. Op een uitzondering na is de rede om te stoppen nooit omdat het skiën niet leuk wordt gevonden. “Het idee is mensen weer te laten skiën en snowboarden en ze snel weer naar hun oude niveau terug te brengen. Als we ze dan ook nog een beetje meer kunnen leren ben ik er zeker van dat we de liefde voor de sport, die de laatste jaren ontbrak, weer terug kunnen laten komen,” aldus de voorzitter van de nationale Oostenrijkse toeristen organisatie, Herwig Kosler.

Ski Again
Het ‘Ski Again’ initiatief nodigt alle skiërs, die wel weer eens de piste op willen, uit om naar de bergen af te reizen om het plezier van het wintersporten weer te kunnen beleven. Veel gehoorde excuses als leeftijd, mogelijkheid en prijs worden gemeden. De missie is het vertrouwen terug brengen. Kijk hier voor meer informatie.

Het aanbod bestaat uit vlucht, transfer, accommodatie op basis van half-pension, liftkaart en een opfriscursus van locale skileraren naar 14 Oostenrijkse bestemmingen.

Ook voor niet skiërs
“Oostenrijk staat in de winter bekend om het goede weer, de hoeveelheid hoogtemeters, legendarische après-ski en de beroemde Oostenrijkse Gemütlichkeit. Als de pistes niks voor jou zijn dan kun je heerlijk gaan zitten en kijken hoe de wintersportwereld aan je voorbij trekt terwijl je een hete chocolademelk of glühwein drinkt,” aldus een verklaring van de nationale Oostenrijkse toeristen organisatie.

Bestemmingen
Samen met de Britse reisorganisaties Inghams en Ski Total worden er betaalbare pakketen aangeboden naar 14 Oostenrijkse bestemmingen. De bestemmingen die kunnen worden bezocht zijn Seefeld, Zell am See, Lech, Mayrhofen, Ski Jewel, Ischgl, Solden, Obergurgl en enkele andere.

Uit een onderzoek van vorig jaar, gehouden onder 21.000 deelnemers, is gebleken dat 75% van de mensen die in de afgelopen 3 jaar niet hadden geskied dit graag weer zouden willen gaan doen. 17% van de mensen die nog nooit hadden geskied gaven aan geïnteresseerd te zijn in het skiën of snowboarden.

Of het initiatief succesvol is weten we pas aan het eind van het seizoen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.