Oostenrijkse skischolen hebben buitenlanders in het vizier

In de voormalige beroepsschool in Aigen trekt de Hongaarse toeristen ondernemer Bajan Gabor in. Gabor is al actief in Murtal en Kärnten en heeft nu het gebouw in Aigen gepacht. Hier wil hij midden december zijn onderneming starten.

De vakantiegangers krijgen in de zomer taal-vakanties en in de winter skilessen aangeboden. Het laatste aanbod zal het Steirische Skilehrerverband goed in de gaten gaan houden. Volgens de laatste berichten zullen de lessen worden aangeboden door Hongaarse skileraren die volgens de Hongaarse richtlijnen gaan werken.

Alfred Schwab, voorzitter van het Skilehrerverband, zegt hier over het volgende:
“Het is de vraag of op deze manier de wettelijke voorschriften worden nageleefd. Het kan niet zo zijn dat iedereen hier heen komt om een skischool te beginnen. Wanneer het beleid wordt nagestreefd is alles in orde. Of de plaatselijke skischolen hier vrede mee zullen hebben is natuurlijk een tweede, maar is wettelijk gezien niet relevant. Om een skischool te mogen leiden in Oostenrijk moet de Staatliche Skilerarenopleiding volbracht zijn en een tweejarige proeftijd zijn doorlopen. Voor vestiging van EU-burgers in Oostenrijk geldt dat zij een gelijk gekwalificeerde opleiding moeten hebben afgerond en als verificatie de Euro-Test. Wanneer de buitenlandse opleiding ver afwijkt van de Staatliche opleiding moet eventueel de toelatingstest voor de Staatliche opleiding, de Eignungsprüfung, afgenomen worden.

Wanneer er niet aan deze regelgeving wordt voldaan zullen we hier zeker op reageren”, aldus Schwab. “Wij moeten ons aan regels houden en hebben zo onze controles, deze gelden voor iedereen.”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren