ÖSSV-voorzitter blijft aan maar waarschuwt voor EU-plannen

Het Österreichische Skischulverband (ÖSSV) zal de komende 4 jaar onder leiding van de uit Tirol afkomstige Richard Walter blijven staan. Afgelopen vrijdag werd tijdens een algemene vergadering bekend gemaakt dat Walter tot 2019 zijn rol als ÖSSV-Präsident zal blijven vervullen.

Volgens Walter geeft de “lawinewinter” van dit jaar aan welke grote gevaren er zich in de bergen bevinden. Cruciaal is de hoogwaardige opleiding van skileraren. “Helaas zijn er plannen in Europa die de kwalificatie-eisen voor skileraren naar beneden willen waarderen. Mobiliteit en vrij arbeidsverkeer zijn belangrijk maar dit mag nooit de zekerheid van onze gasten in gevaar brengen”, zegt de verontruste ÖSSV-Präsident.

Een andere grote uitdaging ziet Walter in het aanpakken van illegale skileraren die vaak weinig tot geen opleidingen hebben. “Deze illegale skileraren zijn een gevaar en kosten de staat miljoenen aan belastingen en heffingen. De staat zal actief moeten gaan controleren en ingrijpen.

Het op z’n einde lopende winterseizoen is vanwege de warme temperaturen in het begin zwak van start gegaan, maar heeft zich in de loop van het seizoen goed ontwikkeld. In Tirol zijn er 325 skischolen met meer dan 7000 ski- en sneeuwsportleraren. In heel Oostenrijk zijn er 669 skischolen, Tirol telt dus de helft van alle aanbieders. In Tirol worden per jaar 700.000 gasten in de skischolen welkom geheten.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren