ÖSSV-voorzitter blijft aan maar waarschuwt voor EU-plannen

Het Österreichische Skischulverband (ÖSSV) zal de komende 4 jaar onder leiding van de uit Tirol afkomstige Richard Walter blijven staan. Afgelopen vrijdag werd tijdens een algemene vergadering bekend gemaakt dat Walter tot 2019 zijn rol als ÖSSV-Präsident zal blijven vervullen.

Volgens Walter geeft de “lawinewinter” van dit jaar aan welke grote gevaren er zich in de bergen bevinden. Cruciaal is de hoogwaardige opleiding van skileraren. “Helaas zijn er plannen in Europa die de kwalificatie-eisen voor skileraren naar beneden willen waarderen. Mobiliteit en vrij arbeidsverkeer zijn belangrijk maar dit mag nooit de zekerheid van onze gasten in gevaar brengen”, zegt de verontruste ÖSSV-Präsident.

Een andere grote uitdaging ziet Walter in het aanpakken van illegale skileraren die vaak weinig tot geen opleidingen hebben. “Deze illegale skileraren zijn een gevaar en kosten de staat miljoenen aan belastingen en heffingen. De staat zal actief moeten gaan controleren en ingrijpen.

Het op z’n einde lopende winterseizoen is vanwege de warme temperaturen in het begin zwak van start gegaan, maar heeft zich in de loop van het seizoen goed ontwikkeld. In Tirol zijn er 325 skischolen met meer dan 7000 ski- en sneeuwsportleraren. In heel Oostenrijk zijn er 669 skischolen, Tirol telt dus de helft van alle aanbieders. In Tirol worden per jaar 700.000 gasten in de skischolen welkom geheten.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het