Paraplu choreografie door 500 skileraren in Bern

Dit weekend openen in Zwitserland de eerste skigebieden hun liften. 500 skileraren uit 59 skigebieden kwamen afgelopen zondag samen op de Bundesplatz in Bern voor de start van een nieuw seizoen. Samen voerde ze een choreografie uit met paraplu’s ter promotie van het Zwitserse wintersporttoerisme.

Schirm demoIn de eerste skigebieden begint dit weekend het wintersportseizoen. Skiën en snowboarden kan vanaf zaterdag in Arosa, Davos, Oberengadin en Gstaad in Engelberg. De sneeuwval van midden oktober en de nieuwe besneeuwingsinstallaties maken dit zo vroeg in het seizoen al mogelijk. Het skigebied Arosa Lenzerheide heeft medegedeeld dat er één piste geopend zal zijn voor de echte wintersportfans. Tot aan de officiële seizoensopening van 28 november wordt de piste ieder weekend geopend. Ook Davos start met één geopende piste.

Zondag opent Verbier zijn pistes voor skiërs en snowboarders. Vanaf dan kan er ook in Saas-Fee en Zermatt geskied worden. Deze skigebieden zijn echter ook in de zomermaanden gedeeltelijk toegankelijk. In de meeste skigebieden start het seizoen, volgens de Zwitserse vereniging voor toerisme, tussen midden november en begin december.

Foto: zvg Tourismus Schweiz

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren