Paraplu choreografie door 500 skileraren in Bern

Dit weekend openen in Zwitserland de eerste skigebieden hun liften. 500 skileraren uit 59 skigebieden kwamen afgelopen zondag samen op de Bundesplatz in Bern voor de start van een nieuw seizoen. Samen voerde ze een choreografie uit met paraplu’s ter promotie van het Zwitserse wintersporttoerisme.

Schirm demoIn de eerste skigebieden begint dit weekend het wintersportseizoen. Skiën en snowboarden kan vanaf zaterdag in Arosa, Davos, Oberengadin en Gstaad in Engelberg. De sneeuwval van midden oktober en de nieuwe besneeuwingsinstallaties maken dit zo vroeg in het seizoen al mogelijk. Het skigebied Arosa Lenzerheide heeft medegedeeld dat er één piste geopend zal zijn voor de echte wintersportfans. Tot aan de officiële seizoensopening van 28 november wordt de piste ieder weekend geopend. Ook Davos start met één geopende piste.

Zondag opent Verbier zijn pistes voor skiërs en snowboarders. Vanaf dan kan er ook in Saas-Fee en Zermatt geskied worden. Deze skigebieden zijn echter ook in de zomermaanden gedeeltelijk toegankelijk. In de meeste skigebieden start het seizoen, volgens de Zwitserse vereniging voor toerisme, tussen midden november en begin december.

Foto: zvg Tourismus Schweiz

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stelt Mai zich aan jullie voor. Mai

Fiss in het zonnetje!

Door online te zoeken naar informatie over skigebieden kom je veel algemene informatie tegen. Een overload aan informatie over hotels, pistekilometers en toeristische activiteiten. Voor