Rachel is de beste skilerares van Amerika

Voor het eerst in de geschieden van de PSIA, de Amerikaanse skileraren vereniging, is er een prijs uitgereikt voor de beste skileraar van het jaar. De gelukkige winnaar is een skilerares uit het skigebied Crested Butte Mountain Resort.

Skilerares Rachel Hartman groeide op in Fairbanks, Alaska. Hartman is voormalig wedstrijd skiër en studeerde af aan Lathrop High School in 2006. Het is altijd haar doel geweest om naar Colorado te verhuizen en daar skilerares te worden. Ze werkt nu voor het vijfde seizoen in het skigebied Crested Butte Mountain Resort.

Hartman is de eerste winnaar van de Top of the Course Award van de Amerikaanse sneeuwsportleraren verenigingen The Professional Ski Instructors of America en de American Association of Snowboard Instructors. Deze nieuwe prijs wordt uitgereikt aan leden van de PSIA die het hoogst scoren op het gebied van lesgeven in skiën of snowboarden. Technische kennis, didactische vaardigheid en het vermogen om anderen te motiveren zijn belangrijke aspecten die worden beoordeeld.

“We zijn heel erg trots op haar,” zeggen haar ouders, Bob en Kathleen. “We weten dat het opgroeien in Fairbanks en gecoacht worden door uitstekende lokale coaches haar geïnspireerd hebben om haar passie voor het skiën met andere te delen.”

Volgens haar nominatie heeft Hartman het uitzonderlijke vermogen mensen om haar heen te motiveren. Tijdens haar level 3 alpine examen in februari 2016 heeft ze de lat hoog gelegd of beter gezegd steeg ze ruim boven alle verwachtingen uit. Ze hield de aandacht van haar leerlingen vast, inspireerde hen, leerde ze beter skiën en deed de examinatoren gedurende de vijfendertig minuten durende skiles versteld staan.

Hartman zegt zelf: “PSIA heeft mij geïnspireerd om mijn grenzen te verleggen en het beste uit mijzelf te halen.”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren