Snowboardschool voor vluchtelingen

Bij het integreren in een land als Zwitserland hoort natuurlijk het leren skiën of snowboarden. De asielzoekersvereniging van het Zwitserse Davos organiseert deze week snowboardlessen speciaal voor vluchtelingen. Op die manier moeten de vluchtelingen de sneeuwsportcultuur van het land leren kennen.

“We willen onze passie voor het snowboarden met de vluchtelingen delen,” zegt Nina Pfirster. “We zijn er zeker van dat ze het leuk zullen vinden,” vertelt Karin Liechti. De ervaren snowboardleraressen moeten samen met snowboardleraar Stefan Burri het snowboarden aanleren bij de vluchtelingen.

Davos staat bekend om de wintersportmogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat ook de vluchtelingen de mogelijkheid krijgen deze cultuur te leren kennen. Op die manier komen de vluchtelingen en de lokale bevolking dichter bij elkaar en leren ze de Duitse taal.

De vluchtelingen hoeven zich geen zorgen te maken om hun uitrusting. Alle snowboards en snowboardschoenen worden ter beschikking gesteld door Ettinger Sport. Verschillende donaties maken het mogelijk dat de liftpassen betaald kunnen worden.

De asielzoekersvereniging hoopt met deze actie dat de vluchtelingen een positieve ervaring kunnen opdoen en vertrouwd raken met de bergen.

Bron: suedostschweiz.ch

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren