Snowboardschool voor vluchtelingen

Bij het integreren in een land als Zwitserland hoort natuurlijk het leren skiën of snowboarden. De asielzoekersvereniging van het Zwitserse Davos organiseert deze week snowboardlessen speciaal voor vluchtelingen. Op die manier moeten de vluchtelingen de sneeuwsportcultuur van het land leren kennen.

“We willen onze passie voor het snowboarden met de vluchtelingen delen,” zegt Nina Pfirster. “We zijn er zeker van dat ze het leuk zullen vinden,” vertelt Karin Liechti. De ervaren snowboardleraressen moeten samen met snowboardleraar Stefan Burri het snowboarden aanleren bij de vluchtelingen.

Davos staat bekend om de wintersportmogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat ook de vluchtelingen de mogelijkheid krijgen deze cultuur te leren kennen. Op die manier komen de vluchtelingen en de lokale bevolking dichter bij elkaar en leren ze de Duitse taal.

De vluchtelingen hoeven zich geen zorgen te maken om hun uitrusting. Alle snowboards en snowboardschoenen worden ter beschikking gesteld door Ettinger Sport. Verschillende donaties maken het mogelijk dat de liftpassen betaald kunnen worden.

De asielzoekersvereniging hoopt met deze actie dat de vluchtelingen een positieve ervaring kunnen opdoen en vertrouwd raken met de bergen.

Bron: suedostschweiz.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar