Snowboardleraar komt met Nederlandse gasten in lawine

Maandagmiddag is een 29-jarige snowboardleraar samen met zijn vier Nederlandse gasten onderweg in het skigebied van Sölden. In de afdaling naar het dal komt de groep in een lawine terecht waarbij één van de snowboarders 160 centimeter onder de sneeuw bedolven wordt.

De groep Nederlanders, onder leiding van de snowboardleraar, is onderweg op de zogenaamde ‘Roten Karle’, op 2.500 meter, als ze de piste verlaten. Naast de gezekerde piste gaat de groep verder richting het Rettenbachtal.

Volgens de berichtgeving ontstond er boven de groep een lawine. Iedereen uit de groep wist zijn lawine airbag te activeren. Alleen een 35-jarige snowboarder lukte dat niet. Hij werd door de afglijden sneeuwmassa gegrepen, kwam ten val en werd onder zo’n 160 centimeter sneeuw bedolven. Twee andere groepsleden werden ondanks hun airbag gedeeltelijk bedolven.

De 35-jarige kon door de toegesnelde reddingsdiensten na ongeveer 18 minuten aan de hand van zijn lawinepieper gelokaliseerd en uit de sneeuwmassa bevrijd worden. Ter plekke werd het slachtoffer gereanimeerd en vervolgens per helikopter met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis in Innsbruck gevlogen.

Bron: unsertirol24.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren