Skileraar komt om het leven tijdens skiles in Hintertux

Gister is een 79-jarige skileraar rond 15:00 uur met zijn groep onderweg op de skipistes van het Oostenrijkse Hintertux als hij plotseling in elkaar zakt en op de piste neerkomt. Een toevallig aanwezige arts start direct met reanimeren, maar helaas zonder resultaat.

Op de gletsjer van Hintertux vond gister tegen het einde van de dag een verschrikkelijk ongeval plaats. Terwijl de skileraar samen met zijn gasten richting het dorp Tux skiede komt hij op een hoogte van 2.715 meter zonder aanleiding ten val.

Getuigen zagen de skileraar met zijn hoofd tegen de grond vallen. Een toevallig aanwezige arts stelde een hartstilstand vast en starte direct, samen met andere aanwezige, met reanimeren. Ook na ondersteuning van de toegesnelde noodarts, die per helikopter werd ingevlogen, bleef de reanimatie zonder succes. De 79-jarige overleed op de piste.

Onze gedachte gaan uit naar de nabestaande van de slachtoffer en de aanwezige tijdens het voorval.

Bron: skiinformatie.nl

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze