Skileraren van Cool Movements naar EK formatieskiën in Samnaun

Komend weekend (8 en 9 april 2017) vinden in Samnaun voor de derde keer de Europese Kampioenschappen formatieskiën plaats. Skivereniging Cool Movements zal dit jaar voor het eerst met een zestal Nederlandse skileraren aan de start verschijnen.

Cool Movements traint al sinds 2008 met een groep fanatieke skileraren het formatieskiën in de skihal SnowWorld Landgraaf. De inmiddels uitgegroeide vereniging (met jeugdteams, recreatieve skiërs en een professioneel team bestaande uit skileraren) heeft als ambitie het formatieskiën beter op de kaart te zetten in eigen land. Gezien de beperkte mogelijkheden deel te nemen aan wedstrijden in eigen land, richten zij zich nu ook op de internationale wedstrijden.

Het team deed eerder dit jaar voor de derde keer mee aan een Head2Head wedstrijd in Mitterdorf (Duitsland). Daar belandden ze tot nu toe elk jaar met één van de teams in de top 5 en werden in 2016 zelfs tweede. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat het team ambitie kreeg om ook tussen de grotere internationale teams een plek te veroveren en deel te nemen aan een groots evenement als het EK in Samnaun.

Het niveau in Samnaun ligt echter hoger; de piste is steiler, er doen meer teams mee, uit meer diverse landen en de te skiën vormen zijn moeilijker. Alle deelnemende teams skiën drie vormen. Op zaterdag wordt een verplichte vorm geskied en een vrije afdaling. Op zondag wordt vervolgens nog een vrije afdaling gemaakt. Een vijfkoppige internationale jury zal alle afdalingen beoordelen. De teams met de hoogste som aan punten zullen vervolgens zondag in de finale om de titel strijden.

Donderdag en vrijdag wordt er nog hard getraind op de wedstrijdpiste in Samnaun om ook op de steilere helling de vormen te finetunen. Er is het afgelopen seizoen flink getraind op het sportieve skiën van de teamleden en de vormen zijn getraind tot ze gedroomd kunnen worden. Nu is het zaak om dit weekend te laten zien dat ook Nederland kan formatieskiën! Volg Cool Movements via hun facebookpagina om op de hoogte te blijven van hun prestaties en ervaringen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren