Skileraar vrijgesproken na dodelijk lawineongeval

Op 9 december 2010 gaat in Val d’Isere een toerist met zijn skileraar buiten de piste. Als op de zeer steile helling een lawine ontstaat komt hij hierbij om het leven. De skileraar werd aangeklaagd voor doodslag en kreeg vrijdag zijn vonnis te horen.

Het openbaar ministerie verwijd de skileraar dat hij zijn gast op de bewuste helling heeft meegenomen op het moment dat het lawinegevaar ingeschat werd op niveau 3 van 5. Tijdens de hoorzitting van 9 maart werd er een straf van 18 maanden en een verbod van een jaar op het uitoefenen van zijn beroep tegen hem geëist.

Het Strafhof van Albertville deed vrijdag uitspraak. De rechter is van mening dat de skileraar geen fouten heeft gemaakt en dat het slachtoffer de risico’s die verbonden zijn aan het off-piste skiën geaccepteerd heeft. De skileraar is vrijgesproken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren