Skileraar vrijgesproken na dodelijk lawineongeval

Op 9 december 2010 gaat in Val d’Isere een toerist met zijn skileraar buiten de piste. Als op de zeer steile helling een lawine ontstaat komt hij hierbij om het leven. De skileraar werd aangeklaagd voor doodslag en kreeg vrijdag zijn vonnis te horen.

Het openbaar ministerie verwijd de skileraar dat hij zijn gast op de bewuste helling heeft meegenomen op het moment dat het lawinegevaar ingeschat werd op niveau 3 van 5. Tijdens de hoorzitting van 9 maart werd er een straf van 18 maanden en een verbod van een jaar op het uitoefenen van zijn beroep tegen hem geëist.

Het Strafhof van Albertville deed vrijdag uitspraak. De rechter is van mening dat de skileraar geen fouten heeft gemaakt en dat het slachtoffer de risico’s die verbonden zijn aan het off-piste skiën geaccepteerd heeft. De skileraar is vrijgesproken.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het