Skileraren in Nieuw Zeeland bereiden zich voor

In Europa loopt de temperatuur langzaam op en hebben we de besneeuwde bergen al enige tijd achter ons gelaten. Skileraren aan de andere kant van de wereld zitten echter juist op het puntje van hun stoel en zijn start klaar voor een nieuw wintersportseizoen.

De eerste sneeuw is gevallen in het zuidelijk halfrond. Skigebieden zijn begonnen met het maken van kunstsneeuw, het seizoen kan bijna van start gaan.

Coronet Peak in New Zealand heeft met de komst van de eerste kou zijn sneeuwkanonnen vrijdag aan kunnen zetten. Gedurende het weekend was er sprake van lichte sneeuwval. De sneewkanonnen gingen nadat ze maanden stil hebben gestaan makkelijk aan en konden onder perfecte omstandigheden kwalitatief goede sneeuw produceren. Het skigebied heeft haar opening gepland voor 13 juni. Menig skileraar kan niet wachten om de eerste sporren weer in perfect geprepareerde pistes te trekken.

Ook andere skigebieden in Nieuw Zeeland zoals Mt. Hutt en Cardrona zullen hun deuren op 13 juni openen voor het publiek. Het seizoen duurt tot eind september en met de juiste omstandigheden zelfs tot oktober.

Ook in Australië is de eerste natuursneeuw gevallen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren