Snowminds gaat verder dan alleen opleiden

In Denemarken is Snowminds een begrip onder skileraren. De opleider leid jaarlijks honderden fanatieke skiërs en snowboarders op tot ski- en snowboardleraar. Door de inzet van enkele van de meest fanatieke Nederlandse skileraren heeft Snowminds zich nu ook in Nederland gevestigd.

Snowminds onderscheid zich door een stap verder te gaan dan alleen het opleiden van sneeuwsportleraren.  Snowminds heeft als doel jongeren die een tussenjaar willen te helpen met alles wat daarbij komt kijken. Er wordt gezorgd voor de opleiding, het vervoer naar de bestemming en het contact met de skischool. De meeste opleidingsinstituten voor skileraren richten zich op Nederland en Oostenrijk. Snowminds daarentegen heeft naast bestemmingen als St. Anton, Ischgl, Sölden en Kitzbuhel, ook bestemmingen buiten Europa zoals Japan en Afrika.

Bij de bestemmingen  buiten Europa wordt de reis gecombineerd met reizen. Zo kun je bijvoorbeeld na je winterseizoen in Europa, in de zomer als skileraar in Afrika werken. Je begint je trip met een o.a. een safari in Zuid Afrika waarna je doorreist naar Lesotho om daar als skileraar te werken. Ook hier ligt de nadruk op het beleven van de ervaring en wordt wederom alles voor je geregeld.

Snowminds wil je met volle teugen van je gap-year laten genieten zonder dat je hoeft na te denken over randzaken zoals het regelen van een opleiding, vervoer of een contract bij de skischool. De opleider neemt alle randzaken bij je weg en regelt het voor je. Voor je aan de opleiding tot ski- of snowboardleraar begint doorloop je een voorbereidsprogramma in Oostenrijk. Daarbij is het ervaren Nederlandse team aanwezig om je te helpen bij de voorbereiden en de opleiding zelf. Snowminds biedt daarbij de keuze uit verschillende voorbereidingspakketten. De opleiding zelf word verzorgd door het Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband.

Om meer dan alleen het skigebied te zien waar je werkt neemt Snowminds je mee naar verschillende evenementen zoals een World Cup wedstrijd in Oostenrijk en het Team Event in Salzburg.

Wil je meer weten over Snowminds? Check dan de website!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren