Snowminds gaat verder dan alleen opleiden

In Denemarken is Snowminds een begrip onder skileraren. De opleider leid jaarlijks honderden fanatieke skiërs en snowboarders op tot ski- en snowboardleraar. Door de inzet van enkele van de meest fanatieke Nederlandse skileraren heeft Snowminds zich nu ook in Nederland gevestigd.

Snowminds onderscheid zich door een stap verder te gaan dan alleen het opleiden van sneeuwsportleraren.  Snowminds heeft als doel jongeren die een tussenjaar willen te helpen met alles wat daarbij komt kijken. Er wordt gezorgd voor de opleiding, het vervoer naar de bestemming en het contact met de skischool. De meeste opleidingsinstituten voor skileraren richten zich op Nederland en Oostenrijk. Snowminds daarentegen heeft naast bestemmingen als St. Anton, Ischgl, Sölden en Kitzbuhel, ook bestemmingen buiten Europa zoals Japan en Afrika.

Bij de bestemmingen  buiten Europa wordt de reis gecombineerd met reizen. Zo kun je bijvoorbeeld na je winterseizoen in Europa, in de zomer als skileraar in Afrika werken. Je begint je trip met een o.a. een safari in Zuid Afrika waarna je doorreist naar Lesotho om daar als skileraar te werken. Ook hier ligt de nadruk op het beleven van de ervaring en wordt wederom alles voor je geregeld.

Snowminds wil je met volle teugen van je gap-year laten genieten zonder dat je hoeft na te denken over randzaken zoals het regelen van een opleiding, vervoer of een contract bij de skischool. De opleider neemt alle randzaken bij je weg en regelt het voor je. Voor je aan de opleiding tot ski- of snowboardleraar begint doorloop je een voorbereidsprogramma in Oostenrijk. Daarbij is het ervaren Nederlandse team aanwezig om je te helpen bij de voorbereiden en de opleiding zelf. Snowminds biedt daarbij de keuze uit verschillende voorbereidingspakketten. De opleiding zelf word verzorgd door het Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband.

Om meer dan alleen het skigebied te zien waar je werkt neemt Snowminds je mee naar verschillende evenementen zoals een World Cup wedstrijd in Oostenrijk en het Team Event in Salzburg.

Wil je meer weten over Snowminds? Check dan de website!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en