Skileraar zet vierde Guinness wereldrecord

Zodra de officiële erkenning volgt is het voor skileraar Hermann Koch uit Obertauern de vierde vermelding in het Guinness World Records. Het gaat niet om een record op ski’s, zoals je bij een skileraar zou verwachten, maar om een record op een Snowbike.

Vorige week donderdag om 8:50 uur klinkt bij de Magnetköpfllift in het Oostenrijkse Kaprun het startschot. Hermann Koch (56), skischoolleider uit Obertauern, draait op zijn Snowbike tijdens een afdaling vijfentwintig keer om zijn eigen as. De door vele geziene afdaling is vastgelegd op beeld en is naar de mensen van het Guinness World Records gestuurd. Koch hoopt dat het record binnen enkele dagen officieel wordt bevestigd. Het vorige record lag bij twaalf 360 graden draaiingen. Bij testafdalingen op harde sneeuw kreeg Koch het zelfs voor elkaar dertig keer om zijn as te draaien binnen een minuut. Helaas was vorige week donderdag de sneeuw daar te zacht voor.

Voor de skileraar was het niet de eerste keer dat hij een poging deed een nieuw wereldrecord te vestigen. Ook zijn vorige drie records heeft hij gevestigd met zijn Snowbike. Eerder gleed hij in 2:35 minuten 1.000 meter achteruit, was hij in drie dagen in 33 skigebieden op de piste te vinden en lukte het hem in elf uur 32.736 hoogtemeters af te leggen.

Naast zijn wereldrecordpogingen op zijn Snowbike zit de skileraar uit Oertauern ook niet stil. Hij is altijd opzoek naar ongewone actie. Hij geeft les aan Snowbike-leraren uit China, nam deel aan een extreme hardloopwedstrijd en reisde met zijn mountainbike door Zuid-Amerika waarover hij een boek schreef. Vaak hebben de acties van Koch een liefdadigheidsdoel. Dit keer spendeerde hij €1.000,- voor de aanschaf van nieuw sportmateriaal aan SOS Kinderdorpen in Seekirchen.

Bron: salzburg.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren