Oostenrijkse skischolen zijn bang voor EU-plannen

Groot alarm bij de Oostenrijkse skischolen: de Europese Unie heeft plannen om het opleidingsniveau voor ski- en snowboardleraren te verlagen. Een kwestie die kan oplopen tot in het Europese Gerechtshof.

Tijdens de bijeenkomst van het Tiroler Skilehrerverbandes in Igls ging het maar over één thema: de EU wil in het kader van vrij arbeidsverkeer het opleidingsniveau naar beneden bijstellen. Er is momenteel spraken van kortere en vereenvoudigde richtlijnen voor wat een skileraar moet weten en kunnen.

Tirol en Oostenrijk zijn bang dat hun hoge opleidingsstandaard hier door in gevaar komt. Wanneer de plannen door gaan krijgen ze te maken met slecht opgeleiden concurrentie, met alle gevolgen voor de veiligheid van dien. “De toekomst van onze beroepsstandaard en het leven van veel wintersporters staan hier op het spel”, aldus Richard Walter, voorzitter van de Oostenrijkse skilerarenvereniging.

Walter wil in een bondgenootschap met de Alpenlanden, en dan vooral met Frankrijk en Italië, een inwerkingtreding van de EU-plannen verhinderen. In het ergste geval wordt geprobeerd de kwestie voor het Europese Gerechtshof te krijgen.

LEES OOK: TIROL PAST SKISCHOLEN WETGEVING AAN

Kort geleden heeft de Oostenrijkse deelstaat Tirol al op aandringen van de EU hun skischolenregelgeving moeten aanpassen met betrekking tot buitenlandse skileraren die met groepen naar Tirol afreizen. Deze leraren mogen nu ook, onder dezelfde voorwaarden als de lokale skischolen, gasten die zich al in het dorp bevinden aannemen.

Bron: tt.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren