Skileraren in Zwitserland: pas op voor de wolf

Sneeuwsportleraren die komend seizoen werken in het Zwitserse kanton Wallis zouden naast herten en vossen dit seizoen misschien wel eens een wolf tegen het lijf kunnen lopen.

Het Zwitserse kanton Wallis kent enkele zeer populaire skigebieden waaronder Saas-Fee, Les Quatre Vallées en Aletsch Arena. Skigebieden die tijdens de winter ook voor veel Nederlandse sneeuwsportleraren de thuisbasis vormen. Eerder zijn er al wolven gezien in dit gebied, maar afgelopen week kwamen ze ineens wel heel dichtbij. Neemt het aantal wolven toe?

De afgelopen jaren werden vaker wolven gespot in Oostenrijk en Zwitserland, maar dit is de eerste keer dat ze op camera zijn vastgelegd in Wallis. Er zijn camera’s geplaatst in afgelegen gebieden langs wandelroutes. Op sommige beelden zijn vier wolven te zien waarvan er vermoedelijk een zes maanden oud is. Het jong is op deze leeftijd mobiel en actief. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de roedel zich nu meer dan normaal verplaatst.

wolf-wallis-1 wolf-wallis-2

Of de wolven de drukbezochte skigebieden zullen naderen is nog maar de vraag, maar jullie zijn gewaarschuwd.

Bron: planetski.eu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar