Strijd tussen Britse skileraar en BASI gestaakt

De strijd om de £500,000,- (€580.000,-) tussen de Britse skileraar Simon Butler en zijn beroepsvereniging BASI is voorbij. Beide partijen zouden elkaar in de rechtszaal treffen, maar Butler heeft de zaak laten vallen.

Butler heeft zijn zaak tegen de Britse skilerarenvereniging Britisch Association of Snowsport Instructors (BASI) laten vallen na zijn overwinning van vorige week. We schreven daar eerder over in het atikel: Skileraar wint langslepende rechtszaak in Frankrijk

Het besluit van de rechtbank heeft er toe geleid dat de Britse skileraar dit seizoen zijn werk weer mag uitvoeren in het Franse Megève. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de uitspraak grote gevolgen hebben voor de ski-industrie, net als voor andere Europese sport instructeurs die willen werken in Frankrijk. Een opmerkelijk punt waarop de uitspraak is gebaseerd is: EU-burgers kunnen profiteren van artikel R.212-90 van de Franse Code van Sport (gebaseerd op de Europese richtlijn 2005/36 / EG), die een vermoeden van kwalificatie vaststelt als de opleiding voor sneeuwsportleraren geregeld wordt door een bevoegde instantie in het land van herkomst.

Een van de belangrijkste redenen voor het intrekken van de claim tegen de BASI was dat de schadevergoeding mogelijk betaald zou worden met het geld van de leden. Het belangrijkste voor Butler was dat hij weer les zou mogen geven op de Franse skipistes, en dat is nu gelukt. Er is voor hem daarom geen reden meer de zaak verder voort te laten duren.

Butler hoopt dat dit hoofdstuk van rancune en leed na jaren nu eindelijk gesloten kan worden.

Bron: planetski.eu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts