Skileraren optocht in Genève

Bijna 120 Franstalige skileraren pareerde zaterdag door de oude binnenstad van Genève over de Rues-Basses ter promotie van de wintersport. In de afgelopen jaren is gebleken dat de interesse voor de wintersport in de stedelijke omgeving aan het afnemen is.

SkilerarenEen handjevol skileraren was traditioneel in een wollen trui met blazer gekleed. Het overgrote deel droeg het kenmerkende rode skileraren outfit. Een aantal leraren ging zelf zover dat ze op skischoenen door de straten van Genève liepen.

In het Parc des Bastions werd onder luide muziek de warming-up gegeven door skileraren die volledig uitgerust waren inclusief ski’s en skistokken. Na de warming-up volgde de parade dwars door de stad. De parade werd onderbroken door verschillende demonstraties. Dit evenement vond plaats in het kader van het 150 jarig bestaan van het wintersport toerisme in Zwitserland.

Motiveer de stedelijke bevolking
De Zwitserse skischool mascotte Snowli trok bijzonder veel aandacht. Het grote witte schepsel met zijn grote blauwe ogen en lange pluche oren ging gedurende de hele dag met de vele toeschouwers op de foto.

“We wilden voor een keer de skiprofessionals van de berg naar beneden halen. We willen de stedelijke bevolking motiveren en hen eraan herinneren dat Zwitserland een bergachtig land is,” zegt Julien Pala, directeur van de Zwitserse skischool in Genève. Hetzelfde evenement vond plaats in de straten van Bern en Zürich.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde