Skileraren vakbond voor gelijke arbeidsomstandigheden

Nadat er voldoende handtekeningen zijn verzameld voor een verkiezing mogen ski- en snowboardleraren in het Amerikaanse Beaver Creek gaan stemmen over het vormen van een vakbond.

Als er een vakbond gevormd gaat worden mogen ski- en snowboardleraren die lesgeven op de pistes in Beaver Creek hun stem laten horen over de arbeidsomstandigheden in het Vail Resorts skigebied. Dit zou de eerste Amerikaanse skischool zijn die een vakbond opricht.

“In de afgelopen jaren was er spraken van steeds wisselende arbeidsvoorwaarde en een gebrek aan transparantie op het gebied van lonen, contracten, training vergoedingen en toegang tot kinderopvang. Hierdoor is het voor Beaver Creek skileraren moeilijk om de best mogelijk service te verlenen aan hun gasten,” aldus een skileraar uit Beaver Creek. “Door een vakbond op te richten hebben we meer in te brengen over onze eigen arbeidsomstandigheden.”

Een grote landelijke vakbond vereniging zal de skileraren gaan vertegenwoordigen in een voorbereidende hoorzitting voor de National Labor Relations Board om te kunnen bevestigen dat 30% van de ski- en snowboardleraren voor een vakbond is. Als alles klopt wordt er een datum bepaald voor de verkiezingen. Voorstanders hopen erop dat de verkiezingen al kunnen plaatsvinden voor het einde van dit seizoen.

Bron: snocountry.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren