Skileraren vakbond voor gelijke arbeidsomstandigheden

Nadat er voldoende handtekeningen zijn verzameld voor een verkiezing mogen ski- en snowboardleraren in het Amerikaanse Beaver Creek gaan stemmen over het vormen van een vakbond.

Als er een vakbond gevormd gaat worden mogen ski- en snowboardleraren die lesgeven op de pistes in Beaver Creek hun stem laten horen over de arbeidsomstandigheden in het Vail Resorts skigebied. Dit zou de eerste Amerikaanse skischool zijn die een vakbond opricht.

“In de afgelopen jaren was er spraken van steeds wisselende arbeidsvoorwaarde en een gebrek aan transparantie op het gebied van lonen, contracten, training vergoedingen en toegang tot kinderopvang. Hierdoor is het voor Beaver Creek skileraren moeilijk om de best mogelijk service te verlenen aan hun gasten,” aldus een skileraar uit Beaver Creek. “Door een vakbond op te richten hebben we meer in te brengen over onze eigen arbeidsomstandigheden.”

Een grote landelijke vakbond vereniging zal de skileraren gaan vertegenwoordigen in een voorbereidende hoorzitting voor de National Labor Relations Board om te kunnen bevestigen dat 30% van de ski- en snowboardleraren voor een vakbond is. Als alles klopt wordt er een datum bepaald voor de verkiezingen. Voorstanders hopen erop dat de verkiezingen al kunnen plaatsvinden voor het einde van dit seizoen.

Bron: snocountry.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het