Uitslag Tiroler Demomeisterschaft 2016

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Oostenrijkse skileraren gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Tiroler Demomeisterschaft 2016 in St. Anton. Ondanks de uitdagende wedstrijdpiste wisten de deelnemende teams schitterde demonstraties weg te geven.

Afgelopen week vertelde de Nederlandse skilerares Iris ons hoe ze ook dit jaar weer met haar team Demoteam ‘Snow Pirates’ Fiss deel zou nemen aan de Tiroler Demomeisterschaft. Na eerder al de landelijke variant van deze wedstrijd, de Österreichische Demomeisterschaft, gewonnen te hebben was het de Snow Pirates nog niet gelukt om kampioen van Tirol te worden. Met een nieuw samengesteld team in een nieuw outfit stonden de dames uit Fiss afgelopen zaterdag aan de start.

De onvoorspelbare piste maakte het de deelnemers niet makkelijk. Al tijdens de training hadden de meeste teams moeite met de sneeuwconditie. Gelukkig werd de piste voor de start van de wedstrijd goed geprepareerd en viel er bovenop de geprepareerde piste nog een vers laagje nieuwe sneeuw.

De steile piste in combinatie met de spanning bij de deelnemers zorgde ervoor dat bij verschillende team enkele deelnemers ten val kwamen. Ondanks dat waren er zaterdag avond schitterende demonstraties te zien. Ook de Snow Pirates maakte een foutje tijdens de tweede run. Ondanks dat kleine foutje konden de dames hun geluk niet op toen ze de uitslag zagen. De Snow Pirates mogen zichzelf kampioen van 2016 noemen!

snow pirates

Uitslag dames:
1. Snow Pirates (75.0)
2. STANTON Girls (73.0)
3. Scharfe Kanten – Heiße Tanten (70.5)

Uitslag heren:
1. Ski Academy St. Christoph (85.0)
2. Sport Smchidt (81.5)
3. SnowRebels (80.0)

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren