Uitslag Tiroler Demomeisterschaft 2016

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Oostenrijkse skileraren gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Tiroler Demomeisterschaft 2016 in St. Anton. Ondanks de uitdagende wedstrijdpiste wisten de deelnemende teams schitterde demonstraties weg te geven.

Afgelopen week vertelde de Nederlandse skilerares Iris ons hoe ze ook dit jaar weer met haar team Demoteam ‘Snow Pirates’ Fiss deel zou nemen aan de Tiroler Demomeisterschaft. Na eerder al de landelijke variant van deze wedstrijd, de Österreichische Demomeisterschaft, gewonnen te hebben was het de Snow Pirates nog niet gelukt om kampioen van Tirol te worden. Met een nieuw samengesteld team in een nieuw outfit stonden de dames uit Fiss afgelopen zaterdag aan de start.

De onvoorspelbare piste maakte het de deelnemers niet makkelijk. Al tijdens de training hadden de meeste teams moeite met de sneeuwconditie. Gelukkig werd de piste voor de start van de wedstrijd goed geprepareerd en viel er bovenop de geprepareerde piste nog een vers laagje nieuwe sneeuw.

De steile piste in combinatie met de spanning bij de deelnemers zorgde ervoor dat bij verschillende team enkele deelnemers ten val kwamen. Ondanks dat waren er zaterdag avond schitterende demonstraties te zien. Ook de Snow Pirates maakte een foutje tijdens de tweede run. Ondanks dat kleine foutje konden de dames hun geluk niet op toen ze de uitslag zagen. De Snow Pirates mogen zichzelf kampioen van 2016 noemen!

snow pirates

Uitslag dames:
1. Snow Pirates (75.0)
2. STANTON Girls (73.0)
3. Scharfe Kanten – Heiße Tanten (70.5)

Uitslag heren:
1. Ski Academy St. Christoph (85.0)
2. Sport Smchidt (81.5)
3. SnowRebels (80.0)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het