Skiles geven in Egypte kan vanaf 2016

Opzoek naar een leuke skischool om voor te werken? Het laatste waar je aan zult denken is Egypte. Skiën in Noord-Afrika klinkt ook een beetje vreemd. Maar skiën in Egypte wordt in de komende jaren mogelijk gemaakt.

Egypte
Egypte zit niet vol met bergachtig gebied. Je vindt er het Jabel Katherina gebergte maar hier komt de temperatuur niet onder de 25 graden. In de Egyptische woestijn wordt er al geskied op zandduinen maar wij zijn opzoek naar mooi witte en koude sneeuw.

Ski EgyptWaar zou je dan wel kunnen skiën in Egypte? In 2016 moet er een enorm sportcentrum gerealiseerd zijn in Cairo, vergelijkbaar met Ski Dubai, inclusief een winkelcentrum met 400 winkel, 50 cafe’s, een bioscoop met 17 schermen en een kunstmatige sneeuwhal. Nadat je hebt gewerkt aan je bruine kleurtje in de zon op de Sharam El Sheikh’s stranden waan je je binnen de kortste keren in een waar wintersport paradijs.
De vraag is wel of de deadline van 2016 gerealiseerd gaat worden. Er zijn al berichten dat het project vertraging op loopt.

Ski Dubai
Vanuit de hitte de vrieskou in is geen nieuwe ervaring voor diegene die Ski-Dubai hebben bezocht. Het project in Egypte gaat een soort gelijke formule gebruiken als de indoor skibaan in Dubai. De skihal in Egypte is ontworpen door de dezelfde ontwerper als die van Ski Dubai.

Skien in EgypteDe man achter Ski Dubai en sommige van de grote winkelcentra van de stad, Majid Al Futtaim, werkt naar de uitvoering van Egyptische attracties toe. Hij heeft zijn pijlen gericht op de Noord-Afrikaanse markt. De Majid Al Futtaim Leissure Group wil de deuren van het sneeuwparadijs in 2016 kunnen openen.

“Het moet meer worden dan een sneeuwpark, maar er komt zeker een skipiste”, aldus Arnoud Palu, Chief Exective Officer van Majid Al Futtaim Leusure. De voorlopig officiële naam is Ski Egypt, voegde hij toe.
Ski Egypt is een deel van Majid Al Futtaim zijn €500 miljoen kostende Mall of Egypt project. Ondanks dat het project nog niet is afgerond lijkt het er op dat de skipiste niet de afmeting krijgt van de 400 meter lange zwarte piste in Dubai.

Het Noord-Afrikaanse land verwelkomd recreatie attracties met openen armen. Zeker wanneer deze kunnen zorgen voor een groei in het toerisme, één van Egypte’s hoofd inkomsten welke het land $5.58 biljoen inkomsten opleverde in alleen al de eerste helft van 2010.

Skiles geven
Als je de berichten mag geloven dan heeft Ski Dubai in de afgelopen jaren een professionele skischool opgebouwd. De hoog opgeleide leraren bezitten grotendeels Engelse en Oostenrijkse diploma’s. Een groot team verraad dat er veel mensen zijn die skilessen willen volgen. Wat ook niet gek is als je bedankt dat een groot deel van de Afrikaanse bevolking nog nooit sneeuw heeft gezien laat staan heeft geskied. Ski Egypt wordt ontworpen met dezelfde visie als Ski Dubai en dus kunnen we ook dezelfde standaard verwachten in de skischool.

Zou jij willen werken in een skihal in Afrika?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren