Skiles geven in Kirgizië als ontwikkelingshulp

Kirgizië ontvangt ontwikkelingshulp uit het Zwitserse kanton Graubünden. Deze hulp wordt gegeven in de vorm van het opleiden van skileraren. In vijf jaar zullen de nieuw opgeleiden skileraren de eerste sneeuwsportschool van Karakol, in het noordoosten van Kirgizië, openen.

Skileraren van de skischool in Bivio hebben hun oude blauwe skipakken geschonken aan de toekomstige skileraren van Karakol. De ‘oude’ pakken van de Zwitserse skileraren zijn nog goed genoeg om daar gedragen te kunnen worden.

Zeven skileraren uit vier verschillende skischolen uit Graubünden zijn naar Kirgizië afgereisd. Het doel van hun reis was hun kennis delen met de toekomstige skileraren uit centraal Azië. Een week lang trainde ze dertig toekomstige skileraren. En voor sommige was die training geen overbodige luxe.

Over vijf jaar zouden de skileraren klaar moeten zijn om hun eigen skischool in Karakol te openen. Dit zou moeten bijdrage aan de grote werkloosheid tijdens de wintermaanden. Met skiën kunnen ze dan hun geld verdienen.

Voor de Zwisterse skileraren was hun reis een bijzondere ervaring. Normaalgesproken geven ze les aan toeristen. Dit keer geven ze les als ontwikkelingshulp. De eerste ervaring met de reis wordt als een succes beschouwt. Eind dit jaar gaan de skileraren weer terug naar Karakol.

Bron: schneesportschule-bivio.ch

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren