Skischolen in lager gelegen skigebieden hebben het zwaar

Dit seizoen begon moeizaam. Weinig natuursneeuw en hoge temperaturen zorgden ervoor dat skigebieden in de eerste weken van het seizoen alle zeilen bij moesten zetten om genoeg sneeuw op de pistes te krijgen. Gelukkig zijn we die moeizame start al weer vergeten en zitten de skischolen momenteel in de topdrukte van de carnavalsvakantie. Maar de skischolen die in skigebieden werken die lager gelegen zijn hebben het nog zwaar.

De lager gelegen skigebieden in onder andere Duitsland moeten het nog steeds hebben van de kunstsneeuw. De sneeuw die viel in de afgelopen maanden bleef niet lang liggen door de te warme temperaturen. Het weerbericht is gunstig. De komende dagen zou het weer moeten gaan sneeuwen gevolgd door een koudere periode.

In het Duitse Holzhau kan er, met dank aan de kunstsneeuw, worden geskied. De pistes zijn wit maar alles daar omheen is groen. De ski- en snowboardlessen bij Skischule Oberes Erzgebirge worden goed bezocht, maar het is te merken dat wintersporttoeristen uitwijken naar de hoger geleden skigebieden.

Bron: sz-online.de

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren