Skiles met geld terug garantie

In drie dagen moet je kunnen leren skiën. Lukt het niet dan krijg je als gast van het in Zwitserland gelegen Privà Lodge de kosten voor de skiles en het materiaal terug.

Leren skiën in 3 dagen
In het begin is het vermoeiend, ingewikkeld en soms zenuwslopend maar iedereen zou binnen 3 dagen moeten kunnen leren skiën. Dat is tenminste wat het Chalet-Resort Privà Lodge, gelegen in het Arosa – Lenzerheide skigebied, beweerd. Leren de gasten van dit resort binnen 3 dagen niet skiën dan krijgen zij de kosten voor de skiles en het materiaal volledig terug. Met deze aanbieding wil het resort de komende winter meer gasten trekken.

SkilesDit concept lijkt te werken. “Gasten die voor lange tijd niet of nog nooit op ski’s hebben gestaan worden vaak geremd door het idee om achter de profi’s in ploeg de piste af te moeten komen. Het is het dan ook niet waard om een duur outfit aan te schaffen. Daarom zijn we op het idee gekomen om onze gasten de mogelijkheid te geven met een top skileraar en de beste uitrusting het skiën te laten leren. Wie na 3 dagen niet overtuigd is krijgt het volledige bedrag van de skilessen en uitrusting terug,” aldus Daniel Renggli, bedrijfsleider van de Privà Lodge.

Realistisch?
Een veelbelovende aanbieding, maar hoe realistisch is het om in drie dagen een simpele piste naar beneden te kunnen skiën? “Met voldoende doorzettingsvermogen zou het iedereen moeten lukken om een simpele piste naar benden te skiën. Maar voor het skiën geldt: Oefening baart kunst,” Aldus Renggli. “De grootste uitdaging is de combinatie sneeuw als ondergrond en ski’s als uitrusting. Beginners moeten eerst wennen aan het onstabiele gevoel op de ski’s, aan de sneeuw en de snelheid. Ook de coördinatieve vaardigheden worden bij de eerste ski ervaring op de proef gesteld. Spierpijn hoort erbij maar onze gasten worden niet overbelast. De skiles duurt meestal een halve dag en wordt gegeven door een privé skileraar,” voegde hij toe.

Een fantastisch voorstel natuurlijk maar is het een goed idee? We horen graag wat jij er van vindt.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde