Ski Club of Great Britain beëindigd samenwerking met ESF

De Ski Club of Great Britain zal dit seizoen haar samenwerking met de Franse ESF beëindigen. Eerder deze week publiceerde we al een artikel over een soortgelijke situatie in Italië.

De aanleiding
De voorzitter van de ESF (École du Ski Française) in Val d’Isere, Patrice Monnier, ondersteund de aanklacht tegen één van de leden van de Engelse Ski Club of Great Britain. Daarnaast zou de ESF de Ski Club of Great Britain financiële schade willen aanbrengen.

De voorzitter van de ESF staat achter de aanklacht. Hij zou een nog onbepaalde schadevergoeding eisen voor het mislopen van inkomsten. De Ski Club of Great Britain heeft haar relatie met de ESF geëvalueerd en besloten de samenwerking te beëindigen. Ze zullen gebruik gaan maken van alternatieve aanbieders en moedigen andere organisaties aan hetzelfde te doen.

De Ski Club of Great Britain staat erom bekend de samenwerking aan te willen gaan met andere sneeuwsport organisaties en haar partners in de industrie te ondersteunen. De Club benadrukt dat er een jarenlange goede samenwerking is geweest met de ESF en dat er gestreefd wordt deze nog jaren voort te kunnen zetten.

De rechtszaak
Op 8 december staat Ken Piddlesden, lid van de Ski Club of Great Britain, voor de rechtbank in Albertville. Op 8 april 2014 werd hij opgepakt onder verdenking van het gidsen van een groep mensen op de pistes van Val d’Isere zonder het hebben van de juiste kwalificaties. Piddlesden zal zelf niet in de rechtbank verschijnen. Hij wordt vertegenwoordigd door een juridisch team van de Ski Club of Great Britain. Een senioren lid zal aanwezig zijn ter observatie.

Met de rechtszaak in het vooruitzicht heeft de Club hun service als skigids in alle Franse skigebieden beëindigd. Zogenaamde ambassadeurs zullen in de grote Franse gebieden aanwezig zijn om gasten van de Club van informatie te voorzien maar er zal niet met hen worden geskied. Het gaat om de skigebieden Alpe d’Huez, Argentiere, Avoriaz, Courchevel, Flaine, La Plagne, Les Arcs, Meribel, Tignes, Val d’Isere en Val Thorens.

Het volledige archief omtrent de perikelen in de Franse skileraren branche vindt je hier.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren