Ski Club of Great Britain beëindigd samenwerking met ESF

De Ski Club of Great Britain zal dit seizoen haar samenwerking met de Franse ESF beëindigen. Eerder deze week publiceerde we al een artikel over een soortgelijke situatie in Italië.

De aanleiding
De voorzitter van de ESF (École du Ski Française) in Val d’Isere, Patrice Monnier, ondersteund de aanklacht tegen één van de leden van de Engelse Ski Club of Great Britain. Daarnaast zou de ESF de Ski Club of Great Britain financiële schade willen aanbrengen.

De voorzitter van de ESF staat achter de aanklacht. Hij zou een nog onbepaalde schadevergoeding eisen voor het mislopen van inkomsten. De Ski Club of Great Britain heeft haar relatie met de ESF geëvalueerd en besloten de samenwerking te beëindigen. Ze zullen gebruik gaan maken van alternatieve aanbieders en moedigen andere organisaties aan hetzelfde te doen.

De Ski Club of Great Britain staat erom bekend de samenwerking aan te willen gaan met andere sneeuwsport organisaties en haar partners in de industrie te ondersteunen. De Club benadrukt dat er een jarenlange goede samenwerking is geweest met de ESF en dat er gestreefd wordt deze nog jaren voort te kunnen zetten.

De rechtszaak
Op 8 december staat Ken Piddlesden, lid van de Ski Club of Great Britain, voor de rechtbank in Albertville. Op 8 april 2014 werd hij opgepakt onder verdenking van het gidsen van een groep mensen op de pistes van Val d’Isere zonder het hebben van de juiste kwalificaties. Piddlesden zal zelf niet in de rechtbank verschijnen. Hij wordt vertegenwoordigd door een juridisch team van de Ski Club of Great Britain. Een senioren lid zal aanwezig zijn ter observatie.

Met de rechtszaak in het vooruitzicht heeft de Club hun service als skigids in alle Franse skigebieden beëindigd. Zogenaamde ambassadeurs zullen in de grote Franse gebieden aanwezig zijn om gasten van de Club van informatie te voorzien maar er zal niet met hen worden geskied. Het gaat om de skigebieden Alpe d’Huez, Argentiere, Avoriaz, Courchevel, Flaine, La Plagne, Les Arcs, Meribel, Tignes, Val d’Isere en Val Thorens.

Het volledige archief omtrent de perikelen in de Franse skileraren branche vindt je hier.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het