Skischool Zwitserland geeft nostalgie-skilessen

Kun jij skiles geven met het materiaal en de techniek die 150 jaar geleden werd gebruikt? Skileraren in Wengen, Zwitserland, moeten er dit seizoen aan geloven.

skilessen

Nostalgie-cursus
Zwitserland bestempeld zichzelf dit seizoen als vakantiebestemming waar 150 jaar geleden het wintersporten is ontstaan. Overal kunnen toeristen het nostalgische gevoel ervaren, zo ook bij het skiën. In Wengen kan iedere vrijdag middag geskied worden op de manier zoals het 150 jaar geleden werd beoefend. Skiën was toen de tijd lastiger dan dat het nu is. De locale skischool biedt een speciale nostalgie-cursus aan. Tijdens deze cursus kunnen gasten onder leiding van een skileraar op de oude latte staan. In traditioneel kostuum kan er van de hellingen worden afgedaald. Het is natuurlijk wel te hopen dat gasten hier geen traditioneel souvenier aan overhouden, namelijk een gipsbeen. Vandaag de dag kan iedereen binnen de kortste keren leren skien op de modernste carveski’s maar vergeet niet dat deze tijdreis het skiën weer in een heel ander daglicht zet.

Het eerste wintertoerisme
Het moet ongeveer 150 jaar geleden zijn geweest dat Zwitserland haar eerst wintersport gasten ontving. Deze bezoekers kwamen uit Engeland. Ondanks dat er geen historisch bewijs geleverd kan worden laat Zwitserland dit seizoen graag zien dat zij de discipline wintersportvakantie als beste beheerst. De toeristenorganisatie van Zwitserland zet dit jaar een tandje bij als het gaat om marketing. Dit heeft te maken met de teruglopende cijfers. Het teruglopen van het wintersport toerisme in Zwitserland heeft te maken met de toenemende concurrentie in de omliggende alpenlanden en de steeds goedkoper wordende zonvakanties in de winterperiode.

De aftrap voor het 150 jarige bestaan van het wintersporttoerisme vindt plaats op 6 december in St. Moritz met een groot openlucht jubileumfeest. Het hoogtepunt zal de modeshow van Willy Bogner zijn.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde