Skilessen in Oostenrijk alleen nog toegestaan in de skischolen

Het hooggerechtshof in Oostenrijk heeft uitgesproken dat skilessen alleen gegeven mogen worden door skischolen die hier een vergunning voor hebben.

Volgens het Tiroler Skilehrerverband was de aanleiding voor het geschil dat de eigenaar van een licentieverstrekker voor sociale adviesbureau’s uit Tirol zonder skischoolvergunning beroepsmatig langlauflessen aanbood. Hij deed dit met het argument dat hij met betrekking tot zijn zakelijke licenties langlauftrainingen aanbood gericht op sportwetenschappelijk advies.

Het Tiroler Skilehrerverband zag daarin een omzeiling van het voorbehoud voor skischolen op het geven van skilessen en stapte naar de rechtbank.

Nadat de skilerarenvereniging in eerste instantie gelijk kreeg sloot nu ook het hooggerechtshof zich bij de uitspraak aan en werd het geven van langlauflesssen door sociale adviesbureau’s verboden. Volgens het hooggerechtshof is het niet voldoende om een licentie te hebben voor een ander branche, skilessen mogen uitsluitend worden aangeboden door skischolen. De hoogste rechter gaf aan dat zij geen twijfels heeft met betrekking tot het voorbehoud van het geven van skilessen aan skischolen omdat dit van algemeen belang is in verband met de risico’s in de bergen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.