Skilessen in Oostenrijk alleen nog toegestaan in de skischolen

Het hooggerechtshof in Oostenrijk heeft uitgesproken dat skilessen alleen gegeven mogen worden door skischolen die hier een vergunning voor hebben.

Volgens het Tiroler Skilehrerverband was de aanleiding voor het geschil dat de eigenaar van een licentieverstrekker voor sociale adviesbureau’s uit Tirol zonder skischoolvergunning beroepsmatig langlauflessen aanbood. Hij deed dit met het argument dat hij met betrekking tot zijn zakelijke licenties langlauftrainingen aanbood gericht op sportwetenschappelijk advies.

Het Tiroler Skilehrerverband zag daarin een omzeiling van het voorbehoud voor skischolen op het geven van skilessen en stapte naar de rechtbank.

Nadat de skilerarenvereniging in eerste instantie gelijk kreeg sloot nu ook het hooggerechtshof zich bij de uitspraak aan en werd het geven van langlauflesssen door sociale adviesbureau’s verboden. Volgens het hooggerechtshof is het niet voldoende om een licentie te hebben voor een ander branche, skilessen mogen uitsluitend worden aangeboden door skischolen. De hoogste rechter gaf aan dat zij geen twijfels heeft met betrekking tot het voorbehoud van het geven van skilessen aan skischolen omdat dit van algemeen belang is in verband met de risico’s in de bergen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren