Skischolen komen met bijzondere programma’s

De concurrentie is groot. Skilessen worden overal aangeboden waar er bergen zijn en sneeuw valt. Skischolen proberen zichzelf te onderscheiden door bijzondere programma’s aan te bieden. Vooral in Zwitserland zijn ze bijzonder vindingrijk. Er is daar zelfs sprake van een wedstrijd voor het meest innovatieve idee. Maar ook in Oostenrijk en Duitsland kunnen ze er wat van.

Mama en papa als skileraar
Mama en papa als skileraar, de grote wens van veel kinderen. Schneesportschule Brigels in Zwitserland leidt ouders op zodat ze hun kinderen skiles kunnen geven. Skileraren geven ouders de nodige informatie zodat ze hun eigen kinderen kunnen opleiden tot top skiër.

Skitherapie
Voor beginnende skiërs of skiërs die het skiën weer willen oppakken is er “skitherapie“. Dit programma wordt aangeboden door Inandout Sport&Events in Davos en Lenzerheide. Skitherapeut Karo Steinberg leert haar leerlingen eerst hun lichaam kennen. Daardoor leren mensen sneller, makkelijker, veiliger en efficiënter skiën.

VIP-skilessen
Herbert Lütt noemt zichzelf VIP-skileraar. Onbelangrijke persoenen kunnen zich tijdens hun skiles VIP’s voelen. Bij het Exklusiv-Paket van Lüthi worden gasten in hun hotel of appartement opgehaald en naar het skigebied gebracht. De deelnemer bepaald zelf hoe laat hij wil beginnen, hoe lang er geskied wordt en waar.

Dansend leren skiën
Dansend over de skipiste. Het “Ski!Project” in Au-Schoppernau leert mensen skiën door te dansen. Het dansen geeft het juiste gevoel voor ski’s en sneeuw. Daarnaast biedt de skischool van Michael Widmer-Willams „physiotherapeutische Alpinkurse“, waarbij mensen met bijvoorbeeld knieproblemen leren diepsneeuw- en toerskiën volgens de Feldenkrais-Methode“.

Leergarantie
Een skiles met leergarantie. Beginnende skiërs krijgen bij de Skischule Nordbayern de garantie na een week parallel te kunnen skiën. Het idee gaat uit van het langzaam vergrote van de skilengte, dat 40 jaar geleden bedacht is door Martin Puchtler uit Bischofsgrün. De beginnende skiër begint op ski’s van 65 centimeter en stapt tijdens de cursus over op ski’s van een meter.

Welke bijzondere les biedt jouw skischool aan?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren