Zesjarige uit skiklas niet schuldig bevonden aan ongeval

Na een ongeluk op de piste in Hochhäderich tussen een vrouw en een zesjarig meisje komt het tot een rechtszaak. De vrouw eist van de zesjarige een schadevergoeding van €38.000,-. De rechtbank heeft nu een uitspraak gedaan.

Eind augustus 2015 komt in Oostenrijk een vrouw in botsing met een meisje dat op dat moment met een skiklas onderweg is. De vrouw beweerd dat de zesjarige plotseling haar bocht maakte terwijl zij recht naar beneden skiede. Ze houdt zware verwondingen over aan het ongeluk. De vrouw stelde het meisje aansprakelijk en eiste naast de forse schadevergoeding ook dat de toekomstige kosten die gemaakt moeten worden naar aanleiding van het ongeluk door het meisje worden betaalt.

Normaal gesproken kunnen kinderen jonger dan viertien jaar niet aansprakelijk worden gesteld. Hier kan echter van af worden geweken als kan worden aangetoond dat kinderen bewust roekeloos hebben gehandeld. Hier lees je het door ons gepubliceerde artikel over het ongeval.

De civiele procedure tussen de Duitse vrouw en het zesjarige meisje zorgde voor veel ophef. De belangrijkste vraag tijdens het proces was of een zesjarige aansprakelijk kan worden gehouden. De rechtbank gaf aan dat er voor kinderen strengere maatstaven gelden als het gaat om de schuldvraag. Het meisje zou alleen medeschuld ten lasten kunnen worden gelegd. De aanklacht is door de rechter verworpen.

Bron: vol.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde