Skischolen skiën weer met volle groepen

Het was de afgelopen weken toch een beetje spannend. Is er wel voldoende sneeuw gevallen? Hoe goed zijn de pistes? En komen de toeristen nog wel? Gelukkig kon menig skigebied vandaag de eerste dag van de kerstvakantie inluiden met volle pistes en heerlijk weer. Voor de skileraren betekende dat vandaag gezellig volle groepen.

Na ruim 9 maanden wachten konden vele Nederlandse skileraren afgelopen week eindelijk weer richting de Alpen reizen om daar tijdens de kerstvakantie les te geven. Maar net als vorig jaar was dit niet vanzelfsprekend en was het afwachten of de skigebieden open konden. Gelukkig konden de grote en hoger geleden gebieden, vaak beperkt, open.

Zoals gewoonlijk is de eerste week van de kerstvakantie minder druk bezocht dan de tweede week. Maar ondanks dat het volgende week waarschijnlijk nog drukker zal gaan worden stonden er vanochtend bij de skischolen weer tal van gasten. Volle kinder- en volwassengroepen slingerde vandaag weer sierlijk over de pistes. En hoe graag we ook wat meer sneeuw zouden willen zien kunnen we niet ontkennen dat het wel lekker vertoeven was vandaag in de zon.

Helaas is het hoogseizoen niet voor alle skigebieden goed begonnen. Gebieden die lager gelegen zijn konden vandaag hun deuren niet openen. De skischolen in deze gebieden kunnen momenteel niets anders doen dan proberen om hun gasten mee te nemen naar in de buurt gelegen skigebieden.

Hoe was jouw eerste dag?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren